|

Karkamış’a roket düştü

Gaziantep'in Suriye sınırındaki ilçesi olan Karkamış'a terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Cerablus bölgesinden atılan bir roket düştü. Türk Silahlı Kuvveleri, boş araziye düşen roket sonrası misliyle karşılık verirken, bölge 15 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi.

Yeni Şafak
21:30 - 20/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:27 - 20/08/2016 Cumartesi
IHA

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Suriye'nin Cerablus kentinden atılan bir roketin sınırdaki boş araziye düşmesi sonrası hudut karakollarından terör örgütü DAEŞ'e ait mevziler top ve obüs atışlarıyla vuruldu.



Geçtiğimiz günlerde ABD destekli Suriye Demokratik Kuvvetleri'nin (QSD) Menbiç'i DAEŞ'ten geri alması sonrası sıkışan örgüt mensuplarının Cerablus'a toplandığı söylentisi üzerine, sınırda herhangi bir geçiş ya da saldırı ihtimali üzerine sınır birliklerinin teyakkuz halinde olduğu görüldü.





Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada Beşkılıç ile Türkyurdu arasında kalan bölgenin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildiği duyurularak, şöyle denildi:



"Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere; 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince; Beşkılıç- Türkyurdu arasında kalan hududun geri bölgesinde, 20 Ağustos 2016 günü saat 17.00'den başlayıp, 3 Eylül 2016 günü saat 17.00'de bitecek şekilde, 15 gün süre ile valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 20 Ağustos 2016- 3 Eylül 2016 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi İlan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş ve çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılacaktır."


#Gaziantep
#Karkamış
#Roket
#DAEŞ'
8 yıl önce