|

'Kars Meclisleri' kuruluyor

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum'un adaylık sürecinde gündeme getirdiği ve vekil olduktan sonra çalışmalarını devam ettirdiği “Kars Meclisleri"nin çalışma esasları hazırlandı.

Yeni Şafak
21:10 - 29/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:14 - 29/10/2015 Perşembe
IHA

Çalışma Esasları, ilçe meclislerinin oluşumunu, il ve ilçe meclisleri koordinatörlüğünü, çalışma usullerini, çalışılacak konuları ve kapsam hükümlerini içeriyor.



1 Kasım 2015 tarihinden sonra aktif çalışmaya geçilmesi beklentisinde olduğunu belirten milletvekili Mehmet Uçum, “Kars Meclislerinin Kars halkının siyasete katılımı için önemli imkanlar sunacağına inandığını" ifade etti.



AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, “Sivil toplum siyaset üzerinde ne kadar etkili olursa siyasetin de toplum yararına faaliyet yürütmesi o kadar mümkün olur. Halk karşıtı siyasi faaliyetlere izin vermemek için sivil toplumun meclisler aracılığıyla siyasi süreçlere müdahil olması gerekir. Kars'ın çocuğundan gencine, kadınından tüm yetişkinlerine, bireylerinden tüm topluluklarına bir bütün olarak hem yerel siyasete müdahil olması hem de yerel siyaset üzerinden ülke siyaseti üzerinde etkili olması gerekiyor. Çünkü Kars “çeşitlilik içinde birliğin" ve “süreklilik içinde yenilenmenin" parlak örneklerinden birini oluşturuyor. Kars Meclisleri, Kars halkının siyasi süreçlere müdahil olmasının çok etkili araçları haline dönüştürülebilir. Bunun için Kars halkının bütün farklılıklarını koruyarak ama Kars bütünlüğünü esas almak kaydıyla bu meclislere sahip çıkması ve çalıştırması büyük önem taşıyor. Umudum Kars'ın tarihinin kültürünün ve Kars halkının irfan ve ferasetinin bu konuda devreye gireceği ve meclisleri çalıştıracağı yönündedir" dedi.

#kars
#meclis
#halk
8 yıl önce