|

Kars'ta 3 PKK'lı tutuklandı

Kars'ın Kağızman ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda örgüte katılmak istediği belirtilen bir kadın ile örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdığı öne sürülen 4 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

Yeni Şafak
17:46 - 20/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:46 - 20/08/2016 Cumartesi
AA

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü mensupları C.G. ile İ.C'nin ilçeye gelen A.T. isimli kadını, PKK/KCK'ya katılması için kırsala götürmek istediği istihbaratını aldı.



Bunun üzerine harekete geçen ekipler, zanlıların kırsala gitmek için kullanabileceği güzergahlarda önlem aldı. Bir süre sonra C.G'nin kullandığı motosiklet ile Kağızman-Digor Karayolu'ndaki uygulama noktasına gelen 3 kişi, polisleri görünce kaçmaya başladı. Takibe alınan zanlılar, yaşanan kovalama sonucunda yakalandı.



Bu kişilerin ifadesiyle genişletilen çalışmalarda, zanlılarla irtibatlı oldukları belirtilen O.K. Digor ilçesinde, B.K. de Kağızman ilçesinde gözaltına alındı.



Adliyeye sevk edilen 5 kişiden C.G. ve İ.C. ile örgütün dağ kadrosuna katılmak isteyen A.T, "Terör örgütü üyesi olmak" ve "Terör örgütüne elaman kazandırmak" suçlarından tutuklandı. O.K. ile B.K. ise serbest bırakıldı.



#Kars
#Terör operasyonu
#PKK
8 yıl önce