|

Kasırga davası yarın başlayacak

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın alıkonulmasına ilişkin davanın ilk duruşması, yarın Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. 26'sı tutuklu 27 askerin yargılanacağı davada savcı, sanıklar için üçer kez ağırlaştırılmış müebbet istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 06:03 - 19/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fahri Kasırga
Fahri Kasırga

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın alıkonulmasına ilişkin 26'sı tutuklu 27 kişi hakkında açılan dava yarın görülmeye başlayacak. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülecek davanın duruşmaları, 20-23 Şubat'ta, Sincan Cezaevi kampüsü içindeki duruşma salonunda yapılacak.



27 ASKER SANIK OLARAK YER ALIYOR


Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga'nın 'müşteki' olduğu davada, eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış, eski 28. Mekanize Tugay Komutanlığı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Kalyoncu ile Mutlu Serkan Vurdem'in de aralarında bulunduğu 27 asker sanık olarak yer alacak.



MÜEBBETLERİ İSTENİYOR


Eski Kurmay Albay Barış ve Tuğgeneral Kalyoncu haricindeki 25 sanık, darbe suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "silahlı terör örgütüne üye olmak", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 13 yıl 6'şar aydan 36 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası ile yargılanacak. Darbe suçundan haklarındaki soruşturma devam eden Albay Barış ve Tuğgeneral Kalyoncu, bu davada, FETÖ faaliyetleri kapsamında "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4,5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.


#15 Temmuz
#FETÖ
#Fahri Kasırga
7 yıl önce