|

Kati Piri Türkiye'ye nefretini gözler önüne serdi

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri referandumdan 'Evet' çıkması sonucu Türkiye ile ilgili nefret dolu bir açıklama yaptı. Türkiye'deki referandum sonucunu kabullenemediğini itiraf eden Piri sonuç için, “Türkiye’deki bütün demokratlar için üzücü bir gün” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
21:15 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 21:33 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Avrupa Parlamentosu Türkiye Rapörtörü Kati Piri, Türkiye'ye nefretini gözler önüne serdi.
Avrupa Parlamentosu Türkiye Rapörtörü Kati Piri, Türkiye'ye nefretini gözler önüne serdi.

Türkiye'deki referandum sürecinde açık bir şekilde 'Hayır' kampanyasına destek veren ve Türkiye karşıtı açıklamalar yapan Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, referandum sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Referandum sonucunu değerlendiren Piri'nin yaşadığı hayal kırıklığı yaptığı açıklamaya yansıdı. Hayır' kampanyası için büyük bir çaba gösteren Avrupa ülkeleri gibi Piri'de sürecin başından bu yana Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı açıklama yapıyordu. Daha önce yaptığı açıklamalarda terör örgütü PKK'ya açık destek veren Piri, Türkiye'deki demokrasinin kaybettiğini savundu. Yaptığı açıklamada Piri, “Türkiye’deki bütün demokratlar için üzücü bir gün” dedi.

AB üyeliği ile tehdit etti

Kati Piri yaptığı açıklamada Türkiye'ye olan nefretini gözler önüne serdi. Piri, halkın iradesini görmezden gelirken, Türkiye'yi AB üyeliği ile tehdit etti. Piri, "Adil olmayan bir seçim ortamında, Türkiye nüfusu az bir farkla Erdoğan’a denetimsiz yetki verecek, otoriter bir sisteme uygun olan anayasa paketine destek verdi. Bu, Türkiye’deki bütün demokratlar için üzücü bir gün. Bu ülkenin kuvvetler ayrılığına saygı duymayan, hiçbir denetim mekanizması bulunmayan bir anayasayla Avrupa Birliği’ne katılamayacağı açık. Eğer paket değiştirilmeden uygulanırsa, bu durum Avrupa Birliği’yle müzakerelerin askıya alınmasına yol açacaktır" dedi.

#Piri
#Avrupa Parlamentosu
#Referandum
7 yıl önce