|

Katil amiralden ataşelere tam not

15 Temmuz'da vatandaşlara kurşun yağdıran katil amiral Sinan Sürer’in, FETÖ'cü askeri ataşelere tam sicil notu verdiği ortaya çıktı. Sürer, Mogadişu Askeri Ataşesi İsmail İpekçi için “Cesaretle görevini yapmıştır” demiş!

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:46 - 19/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cuntacı Sinan Sürer, 
15  Temmuz’da halka 
ateş  ederken kameralara 
yakalanmıştı.
Cuntacı Sinan Sürer, 15 Temmuz’da halka ateş ederken kameralara yakalanmıştı.

Yıllardır takıyye ile, TSK başta, tüm devlet kurumlarına sızan FETÖ, kendilerinden olmayanları düşük sicil notlarıyla devre dışı bıraktı. Örgüt, yüksek sicil ve takdir verilerek parlatılan mensuplarının da önünü açtı. Bu yolla, örgüt üyesi olmayan personelin önünde yer alan FETÖ’cü askerlerin, TSK’nın en kritik, en mahrem birimlerine atanması sağlandı.

SİCİL ANALİZİ ÇIKARDILAR

Bunun en somut örneği de Ankara Başsavcılığı'nın FETÖ’nün yurtdışı yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmada haklarında dava açılan askeri ataşelerde görüldü. ABD, Almanya, İngiltere, Rusya ve Mısır’ın da aralarında bulunduğu 70 ülkede görevli 264 askeri, deniz, hava ve idari ataşeden 164’ü hakkında işlem yapıldı. 21’i tutuklu ve önemli bir bölümü de hala firari olan ataşelerin, darbe girişimi sonrası ihraç edilen generaller ve amirleri tarafından sicilen desteklenip desteklenmediği mercek altına alındı ve “sicil analizi” çıkarıldı.


İNFAZCI PAŞA’DAN 100 PUAN

İncelemede sonunda hakkında işlem yapılan ataşelerin neredeyse tamamının darbeci askerler tarafından sicilen desteklendiği anlaşıldı. Daha önceki yıllarda düşük sicil notu alan ve hakkında menfi kanaatlerin olduğu ataşelere bile tam puan verildiği tespit edildi. Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz Değerlendirme eski Başkanı olarak görev yapan ve ataşelerden sorumlu olan eski Tuğamiral Sinan Sürer’in de ataşelere tam puan verdiği belirlendi.

CESARETLE GÖREV YAPMIŞ!

Genelkurmay’da darbeye karaşı direnen vatandaşlara kurşun yağdıran Sürer’in 100 puan verdiği ataşelerden biri eski Mogadişu Askeri Ataşesi İsmail İpekçi. Sürer, hakkında dava açılan İpekçi için “Somali gibi güvenlik sorunlarının had safhada olduğu bir ülkede metanetle ve cesaretle görevini yapmıştır” dedi. Aynı ataşeye, cuntacı eski Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, eski Korgeneral Mustafa Özsoy, Tuğamiral Oğuz Karaman, Tuğamiral Ali Murat Dede gibi 100 tam sicil notu verdi.

“GÖZE ÇARPAN SUBAYDIR”

Hakkında dava açılan ataşelerden Japonya Askeri Ataşesi Murat Erdem’in de bütün sicil notlarının 100 tam puan olduğu anlaşıldı. Sürer’in yaptığı değerlendirmede de “Üstün muhakeme ve karar verme yeteneği ile göze çarpan bir subaydır” ifadelerinin yer aldığı görüldü. 

  • Dişli’den övgü
  • Ankara Başsavcılığı tarafından hakkında dava açılan Pekin Ataşesi Ayna Erhan’ın da çok sayıda 100 tam sicil notu aldığı anlaşıldı. Bu notları verenlerin de 15 Temmuz sonrası TSK’dan ihraç olduğu belirlendi. Bunların arasında eski Kurmay Albay Hasan Revzat Taşdeler, eski Kurmay Albay Nuri Gayır, eski Kurmay Albay Orhan Gündüz ile eski Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli’nin de olduğu tespit edildi. Yurta Sulh Konseyi üyesi olan Dişli, Tuğgeneral rütbesinde olduğu 2012 yılında Erhan’a verdiği sicil notunda, “Kendini çok iyi yetiştirmiş örnek bir subaydır. Fedakar, özveri sahibi, zaman mefrunu olmadan çalışan yetenekli bir liderdir. Üstlerine güven veren sadakatlı bir askerdir” değerlendirmesi yaptı.
#FETÖ
#15 Temmuz
#Sinan Sürer
7 yıl önce