|

Katile öfke seli

Adana’da kendisine platonik aşk besleyen Bünyamin Fikirdeşici tarafından dövülerek öldürülen Türkan Sarıkaya'nın tabutunu kadınlar omuzladı. Üzerine duvak örtülen kızının tabutunu görünce fenalaşan anne Birgül Uğurçalan, katil zanlısına lanet yağdırdı. Sarıkaya'nın cenazesi, dua ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:54 - 16/02/2016 Salı
Yeni Şafak
Kadınlar, son şiddet mağduru Türkan Sarıkaya’nın naaşını erkeklere bırakmadı.
Kadınlar, son şiddet mağduru Türkan Sarıkaya’nın naaşını erkeklere bırakmadı.

Adana'da şiddet mağduru Türkan Sarıkaya'ın cenazesinde katile öfke yağdı. Bir mobilya şirketinde yönetici asistanı olarak çalışan 25 yaşındaki Türkan Sarıkaya, bir hafta önce platonik aşığı Bünyamin Fikirdeşiçi tarafından feci şekilde dövüldü. Baygın halde kuzeni Seren Gün'ün evine bırakılan Sarıkaya hemen hastaneye kaldırıldı. Genç kız yoğun bakıma alınırken, sondaj şirketi sahibi Bünyamin Fikirdeşici, ağabeyi Ufuk Fikirdeşici ve Ali Can Dönmez ise tutuklandı.



BÖYLE ADAMLAR YAŞAMASIN

Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Türkan Sarıkaya, 7 gün süren yaşam savaşını önceki akşam kaybetti. Sarıkaya'nın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Baba Haydar Sarıkaya, “Böyle adamlar yaşamasın bu dünyada. Bu insanlık değil" diye haykırdı.



TABUTUNA DUVAK ÖRTÜLDÜ

Sarıkaya'nın cenazesi, Huzurevleri Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada helallik alındığı sırada katile lanet yağdıran anne Birgül Uğurçalan ile kardeşi Murat Sarıkaya fenalaştı. Aile fertleri yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Daha sonra Buruk Mezarlığı'na götürülen genç kadının tabutunun üzerine duvak örtüldü. Sarıkaya'nın cenazesini bir süre kadınlar taşıdı. Sarıkaya'nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.



En fazla kadın cinayeti İstanbul'da

Umut Vakfı'nın hazırladığı “Kadın Cinayetleri Vakaları Haritası”na göre, geçen yıl en fazla kadın cinayeti İstanbul'da işlendi. Çalışmaya göre, geçen yıl Türkiye'de 309'u silahla işlenmiş, toplam 414 kadın cinayeti basına yansıdı. Bu cinayetlerde anne karnındaki ceninden 85 yaşındaki kadına kadar, 414 kadın ve aile bireyi öldürüldü. Marmara Bölgesi'nde 75 olay içinde 34 olayla İstanbul, en fazla kadın cinayetinin işlendiği il olarak Türkiye genelinin de ilk sırasında yer aldı.



#katil
#adana
#şiddet
8 yıl önce