|

Katiller ifade değiştirdi

IŞİD bahanesiyle Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 34 sanık hakim karşısına çıktı. Emniyette olaya karışanları teşhis eden 2 sanık, mahkemede ifade değiştirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 20:53 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'da, IŞİD'i protesto bahanesiyle 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 26'sı tutuklu 34 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşma, güvenlik gerekçesiyle Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya 22 tutuklu sanık katıldı. İki tutuklu sanık da, duruşmayı bulundukları cezaevinden izledi.



BİLMEDEN İMZALADIM


Mahkeme ilk olarak daha önce diğer sanıkları teşhis eden tutuklu sanıklar Sedat Çoban ve Mecnun Akkoyun'un ifadesini aldı. Bu sanıkların ifadeleri esnasında baskı altında kalıp gerçekleri söylemekte kaçınabilecekleri gerekçesi ile diğer sanıklar dışarı çıkarıldı. Mecnun Akkoyun'un, emniyet ve savcılığa verdiği ifadeyi reddetmesi dikkat çekti. Soruşturma aşamasında, olaya karışanları teker teker teşhis eden Akkoyun, “Bana karakolda bir şeyler imzalattılar. Ben de ne olduğunu bilmeden imzaladım. Sanıklardan hiçbirini görmedim” şeklinde savunma yaptı.



“GÖRDÜM” DEDİKLERİNİ GÖRMEMİŞ!


Tutuklu sanık Sedat Çoban da emniyet ve savcılıkta verdiği ifadeyi kabul etmedi. Çoban, emniyetteki kendisine 200'e yakın fotoğraf gösterildiğini, fotoğrafları gösterilen kişileri tanıyıp tanımadığının sorulduğunu kaydetti. Çoban, ifadesini, “Daha önce verdiğim isimleri orada görmedim” diye değiştirdi.



Sanıklardan Abdulvahap Turan'ın baro tarafından görevlendirilen avukatı, sanık avukatı kısmında bulunmaktan vicdanen rahatsız duyduğunu belirterek, dışarı çıkmak istediğini söyledi. Mahkeme Başkanı, baro tarafından görevlendirildiği için avukata duruşmayı takip etmesi gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine sanık avukatı izleyicilerin bulunduğu bölüme geçerek, duruşmayı oradan takip etti.







Yasin Börü için adalet!


Dava nedeniyle bir grup da adliyenin önünde toplandı. Üzerinde “Katiller yargılanıyor ya azmettiriciler” yazılı pankart açan gruptakiler, “Cici çocuk, medya yıldızı, bırak elinden o sazı” ve “Yasin Börü için adalet” yazılı dövizler taşıdı. Grup, “Yasin'e uzanan eller kırılsın”, “Yasinlerin yolunu sürdüreceğiz”, “Yasin'in katili Selahattin Demirtaş”, “Hepimiz Yasiniz, hepimiz Müslümanız” sloganları attı.



Mücadelemiz devam edecek


AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, adliye önünde bir grup müşteki avukatıyla açıklama yaparak “Allah'ın izniyle Yasin'in kanının yerde kalmaması, davanın bir biçimde adaletle sonuçlanması için ve bu coğrafyada kan dökmek, zulüm yapmak için her şeyi araçsallaştıran ve bunun üzerine hala demokrasi havarisi gibi gözüken kişilere karşı sonuna kadar, hukuki olarak mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.





#yasin börü davası
#Abdurrahim Boynukalın
#Ahmet Dakak
#Riyat Güneş
9 yıl önce