|

Katliam karargahı

İranlı General Kasım Süleymani'nin, Halep’e bağlı Han Tuman beldesinde bir odada generallerle katliam planı üzerinde çalışırken çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Süleymani’nin Halep’e yönelik büyük bir katliam planı üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:28 - 20/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Kuvvetleri Komutanı General Kasım Süleymani, İran İslam Cumhuriyeti dini lideri Ayetullah Hamaney'in özel direktifiyle Halep'te operasyon odası kurdu. Halep güneyindeki Han Tuman beldesinde kurulan operasyon odası, her gün onlarca sivilin hava bombardımanlarında hayatını kaybettiği kente dair katliam planlarıanın yapıldığı karargah olarak kullanılıyor.



YENİ SALDIRI PLANLARI


Kasım Süleymani, “katliam odası”nda, üst düzey askeri danışman adı altındaki İranlı generallerle savaş planları üzerinde çalışırken görüntülendi. Fotoğrafın, bu ay ateşkes ilanından sonra çekildiği öğrenildi. Fotoğraf karesine yansıyan Süleymani komutasında İranlı generallerin üzerinde çalıştığı planlarda, İranlı milislerin karadan, Rusya'nın da havadan destek vereceği bir operasyonla Halep'te bir sivil katliamına daha hazırlık yapılıyor.





IŞİD'E DOKUNMUYOR


İran milislerinin Rusya hava destekli saldırılarında hedef muhalifler ve siviller. Halen bölgede İran'ın kontrol ettiği alanla IŞİD'in kontrol ettiği alan arasında 150 kilometrelik bir temas hattı bulunmasına karşın İran'dan IŞİD bölgesine tek bir kurşun sıkılmaması dikkat çekiyor.



Halep'in tamamen İran kont-rolünde olduğu belirtiliyor. Halep'i 35'inci eyaleti olarak gören İran'ın Suriye'de, hem devrim muhafızları hem de İran ordusundan, aralarında onlarca general seviyesinde üst düzey subayın da bulunduğu 40 bin askeri olduğu tahmin ediliyor.



HALEP'TE REJİM ASKERİ YOK


Halep'te gerçekleştirilen operasyonlar, uluslararası arenada rejimin askerleri tarafından gerçekleştiriliyormuş gibi yansıtılırken, Halep'te Esed rejiminin tek bir askerinin bile kalmadığı belirtiliyor. Çatışmalarda ölenlerin tamamının da Afgan ya da Pakistanlı Şia milisleri olduğu ifade ediliyor.



Ayda 2 milyar dolar harcıyor


İran'ın Suriye'de silah, mühimmat, günlük ihtiyaçların karşılanması, milislere maaş desteği gibi ihtiyaçlar karşısında yaptığı harcamanın aylık 2 milyar doları bulduğu belirtiliyor. İran'ın Rusya'dan satın aldığı silahların teslimatının da Suriye'de yapıldığı öğrenildi. İran'ın sadece bu ay içinde Rusya'dan 35 tane T-90 tankı aldığı bildirildi. İran'ın Suriye'deki kaybı ise hayli yüksek oldu. Kaynaklar, İsrail ile uzun süren savaşında hiçbir üst düzey komutanını kaybetmemiş olan Hizbullah'ın, Suriye'de şu ana kadar 20 üst düzey komutanını kaybettiğini ifade ediyor. Hizbullah'ın Suriye'de verdiği zayiatın, İsrail'e karşı verdiği zayiatın 10 katına ulaştığı belirtiliyor.





Bomba yağdı


Suriye ordusuna ait savaş uçağının İdlib'in gü- neydoğusundaki Han Sıbıl beldesine düzenlediği hava saldırısı sonucu 8 sivil öldü, 19 kişi yaralandı. Bölgedeki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, orduya ait savaş uçağı İdlib'in güney- doğusunda yer alan muhaliflerin kontrolündeki Han Sıbıl beldesinde yerleşim alanını bombaladı. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 8 sivilin hayatın kaybettiği, 19 kişinin yaraladığı belirtildi. Yaralılar beldedeki sahra hastanelerine kaldırılırken, hava saldırısında çok sayıda yerleşim yerinde büyük hasar meydana geldiği kaydedildi.



5 metrekareye 1 mühimmat


İran'ın karadan yapacağı katliamlara havadan destek veren Rus savaş uçakları Halep semalarında günde 80 sorti uçuyor. Bu sortilerde her 5 metrekareye 1 mühimmat düşüyor. Halep'e her hafta yüksek miktarda silah ve mühimmat yığınağı yapılıyor. İran'dan haftada 2 uçak dolusu, Rusya'dan ise 2 gemi dolusu silah ve mühimmat getiriliyor.





#Kasım Süleymani
#Han Tuman
#Halep
#İran Devrim Muhafızları
#​Suriye ordusu
8 yıl önce