|

Kato’ya tankçı komutan

Özel Kuvvetler’in efsane komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın helikopter kazasında şehit düşmesinin ardından, Aydın’ın yönettiği Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı’na Tümgeneral Veli Tarakçı atandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 04:22 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kato’ya tankçı komutan
Kato’ya tankçı komutan

PKK’nın lojistiğini çökerten komutan Aydoğan Aydın’ın adı verilen Kato Operasyonu, artık Tümgeneral Tarakçı’ya emanet. Terörle mücadele bölgesinde komuta daha çok piyade ve özel kuvvetler sınıfını gerektirirken, 23. Tümen’e tankçı sınıfından bir generalin atanması dikkat çekti. Daha çok batı bölgelerinde görevler üstlenen Tümgeneral Tarakçı için Şırnak’ta yürüteceği görev, bölgedeki ilk tecrübesi olacak.


PKK terör örgütüyle mücadelede önemli bir nokta olan Şırnak tümeninin komutası için bugüne dek iç güvenlik tecrübesi yüksek isimler tercih ediliyordu. Şırnak piyade tümeninin tank sınıfından bir generalin komutasına geçmesiyle bu teamülün dışına çıkıldı. 1990 yılında İstanbul’da göreve başlayan Tümgeneral Tarakçı’nın, göreve ilk başladığı yıllarda geçici ve kısa süreli bir Cizre görevi dışında iç güvenlik görevi bulunmuyor. Tarakçı 1991’de kısa süre Cizre’de kaldıktan sonra Ankara’ya bölük komutanı olarak atandı. Tarakçı, yurtdışı görevleri dışında daha çok batı illerinde ve karargahlarda görevlendirildi. İstanbul, Ankara, Edirne, Kayseri, Urfa illerinde bulunan Tarakçı, bir süre de Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde görev yaptı. Tümgeneral rütbesiyle Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan Tarakçı için 28. Piyade Tümen Komutanlığı, bölgeye ilişkin ilk ve önemli bir tecrübe olacak.

#Kato
#PKK
#Özel Kuvvetler
7 yıl önce