|

KAÜ Senatosu'ndan sözde akademisyenlere tepki

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Senatosu, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla ilgili bildiri yayınlayan akademisyenlere tepki gösterdi.

Yeni Şafak
20:03 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:06 - 14/01/2016 Perşembe
AA

KAÜ Senatosundan yapılan yazılı açıklamada, terör odaklarına karşı tek bir itiraz kelimesi dahi söyleme cesareti gösteremeyen, bilim insanı kimliğinden uzak bir kısım sözde akademisyenlerin "devletin suçuna ortak olmayacağız" söylemi ile devleti suçlayarak, terör örgütünü aklama kampanyası yürüttükleri belirtildi.





Bildirinin ülkedeki bin yıllık birlikte yaşama kararlılığına ve siyasi istikrarın yeniden sağlanmasından rahatsız olan şer odaklarının hayallerini gerçekleştirmek için fırsat kollayanlara destek içerikli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:



''Bölgede kamu düzeninin sağlanması için büyük bir özveride bulunan kahraman güvenlik güçlerimizin moralini bozmak ve terörle mücadeleyi zayıflatmaya yönelik yapıldığını düşünmekteyiz. Fikir özgürlüğü, demokratik tavır ve ülkeyi düşünme kisvesi altında aleni olarak terör ve terör örgütleri kutsanmıştır. Ülkemize kasteden bu bildiriyi imzalayan akademisyenleri ve destek olan zihniyeti şiddetle kınıyoruz.''



Açıklamada, akademisyenlerin ülkenin ilerlemesine, gençleri her türlü terör örgütünden uzak tutmaya, fikirlerini ve kalemlerini aziz milletin kardeşliği, milli birlik ve dirliği için kullanılması yönündeki çağrısı da yer aldı.



#kars
#rektör
#tepki
8 yıl önce