|

Kaya: Dünya korkunç ihlale sessiz kalmamalı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Hollanda'nın skandal tavrının Avrupa ve Birleşmiş Milletler anlaşmalarını ihlal ettiğini belirterek, "Aracımı kuşatan özel ekibe ateş emri verildi. Vatandaşlarımız polis köpekleri ve atlarla insanlık dışı muameleye maruz kaldı. Dünya bu korkunç ihlale karşı sessiz kalmamalı" ifadelerini kullandı. Avrupa'daki başörtüsü yasağına tepki gösteren Kaya, "Bu karar aşırılıkçıların elini güçlendirmektedir" dedi.

Yeni Şafak
19:54 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 20:04 - 15/03/2017 Çarşamba
AA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda'nın çirkin uygulamasına tepki gösterdi.



Bakan Kaya, dünyanın korkunç ihlale karşı sessiz kalmaması gerektiğini anımsatarak, şöyle konuştu:



"Hollanda, diplomatik dokunulmazlığı olan kadın bakanın ifade ve hareket özgürlüğünü kısıtlayarak çok sayıda Avrupa ve BM anlaşmalarını ihlal etti. Aracımı kuşatan özel ekibe ateş emri verildi. Beni karşılamak için toplanan vatandaşlarımız polis köpekleri ve atlarla insanlık dışı muameleye maruz kaldı. Ülkem ve tüm kadınlar adına bu ırkçı ve yabancı düşmanı davranışı kınıyorum. Dünya bu korkunç ihlale karşı sessiz kalmamalı."



Avrupa'daki başörtüsü yasağına tepki


"Avrupa Adalet Divanı'nın işverenlere, çalışanlarına başörtüsü yasağı uygulama izni verme kararını kınıyoruz. Bu karar aşırılıkçıların elini güçlendirmektedir."


#Fatma Betül Sayan Kaya
#Hollanda
#Avrupa
#Birleşmiş Milletler
7 yıl önce
default-profile-img