|

Kayıp Hicran için 35 mezar açılacak

Almanya’da yaşayan Kenan Emir’in 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde kaybolan kızı Hicran Emir’in bulunması için Kocaeli’ndeki 35 kimsesiz mezarı açılacak. Söz konusu mezarlıklardan alınacak DNA örnekleri, depremde yakınları kaybolan diğer ailelerle de eşleştirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:33 - 4/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kayıp Hicran için 35 mezar açılacak
Kayıp Hicran için 35 mezar açılacak

Almanya'da yaşayan Kenan Emir'in mahkemeye başvurması üzerine, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde kaybolan kızı Hicran Emir'in bulunması için Kocaeli'ndeki kimsesizler mezarlığında 35 kabrin açılmasına karar verildi. Depremde kimliği teşhis edilemediği için Gölcük ilçesindeki 17 Ağustos Mezarlığı'na defnedilen 24 kişinin mezarının açılması için Gölcük ve Kocaeli Büyükşehir belediyelerine bağlı ekipler, iş makineleriyle çalışmalara başladı. Mezarlıklardan alınacak DNA örnekleri, depremde yakınları kaybolan diğer ailelerle de eşleştirilecek.



24 MEZAR KONTROLLÜ AÇILDI


Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, mahkeme kararıyla, Gölcük 17 Ağustos Mezarlığı'nda bulunan 24 kimsesizin kabrinin açıldığını, İhsaniye Mezarlığı'ndaki 4 mezarın da açılacağını belirtti. Ellibeş, "Hakime hanım ve İl Sağlık Müdürlüğünün kontrolünde mezarlarımız açılıyor. Oradaki şehitlerimizin örnekleri alınacak. DNA'sı belirlenip, ilan edilecek. Kimsesiz mezarlığımızın sahipleri tespit edilmiş olacak. Kocaeli genelinde 35 mezar açılacak” dedi.



Sözün bittiği yerdeyiz


Depremde kaybolan 2 kızını arayan Cemalettin Bora da acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu dile getirdi. Bora, “DNA testleri şahsi olarak yapılıyordu. Şimdi devletimiz önayak olmuş. 17 senedir annesi ve ben çok şeyler çekiyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Öte yandan şu ana kadar 3 mezarın açıldığı öğrenildi.






#17 Ağustos 1999
#Deprem
#DNA
7 yıl önce