|

Kaymakama bombalı pusu

PKK’lı teröristler Bitlis'te Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül’ün makam aracına bomba yerleştirdi. Eligül’ün otomobilde oturacağı koltuğun altına konulan uzaktan kumandalı bomba son anda fark edildi. Uzmanlarca bombanın imha edilmesiyle büyük bir faciadan dönüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:01 - 2/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Bitlis'in Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül'ün makam aracına teröristler tarafından konulan bombanın son anda fark edilmesiyle olası bir facia önlendi. Kaymakam Muharrem Eligül, sabah konutundan makamına gitmek için hazırlanırken, makam otomobilinde oturacağı koltuğun bulunduğu tarafa tuzaklanan bombayı son anda şoförü ve korumaları fark etti.





3 AY ÖNCE ATAMASI YAPILDI




Uzaktan kumandalı düzenekle desteklenen bombanın fark edilmesinin ardından olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları bombayı imha etti. Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatılırken, çevredeki kameralar da incelemeye alındı. Haziran ayındaki kararname ile Güroymak Kaymakamlığı'na atanan Eligül, ilçede 3 aydır görev yapıyor. Şırnak Silopi'de teröristler Devlet Hastanesine giden yoldaki menfeze yerleştirdiği bombayı patlattı. Patlama ile çevredeki işyeri ve evlerde hasar oluştu.


#Muharrem Eligül
#Güroymak Kaymakamı
#pkk
9 yıl önce