|

Kaymakama bombalı tuzak

Diyarbakır ve Van’da AK Parti ilçe başkanlarını katleden terör örgütü PKK, Siirt Baykan’da kaymakamı hedef aldı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı Kaymakam Mehmet Kocabey’in içerisinde bulunduğu makam aracının geçişi sırasında patlattı. Saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Kaymakam Kocabey’in sağlık durumu iyi. Teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:17 - 8/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kaymakama bombalı tuzak
Kaymakama bombalı tuzak

Siirt’in Baykan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola tuzaklanan patlayıcı, Kaymakam Mehmet Kocabey’in zırhlı makam aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. İçişleri Bakanlığınca bir süre önce Baykan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kocabey, Yarımca köyünde çeşitli incelemelerde bulundu. Temaslarının ardından ilçe merkezine dönen Kocabey’in içinde bulunduğu zırhlı makam aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

KOCABEY’İ
ALLAH KORUDU

Patlamanın etkisiyle araçta küçük çaplı hasar oluşurken, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Kaymakam Kocabey’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Kaymakam Kocabey ve korumaları taburcu edildi. Kaymakam Mehmet Kocabey ve korumalarının, hastanedeki kontrolün ardından taburcu edildiği bildirildi.


BUNUN HESABI
ÇOK AĞIR OLACAK

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Mehmet Kocabey’e saldırı düzenlenen bölgede inceleme yaptı. Vali Atik daha sonra Kaymakamlık binasına geçti. Devlete uzanan eli daha kalkmadan kıracaklarını belirtti. Hain saldırıyı düzenleyenleri mutlaka bulacaklarını vurgulayan Atik, teröristlerin en ağır şekilde cezalandıracaklarını dile getirdi. Atik, “Bunun hesabı çok ağır olacak” dedi. Öte yandan, jandarma ekiplerince başlatılan, güvenlik korucularının da katılımıyla yürütülen operasyon sürüyor.

Başbakan Yıldırım, Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey’i telefonla arayarak sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Yıldırım, Kocabey’e geçmiş olsun dileklerini iletti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı açıklamada, “Hem Kaymakamımızda hem personelimizde herhangi bir yaralanma söz konusu değil” dedi.

#PKK
#Siirt
#Kaymakam
7 yıl önce