|

Kaymakama suikast önlendi

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı’ya saldırı hazırlığında olan kadın terörist yakalandı. Kandil’den aldığı talimatla Yüksekova’ya gelen terörist Evin Ç.’nin kaymakam ve güvenlik güçlerine saldırı için keşif yaptığı belirlendi. Teröristin gösterdiği yerde bir el bombası ve roketatar bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:52 - 26/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaymakama suikast önlendi
Kaymakama suikast önlendi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Kaymakam ve güvenlik güçlerine saldırı hazırlığında olan kadın terörist kıskıvrak yakalandı. Önceki gün Yüksekova merkezde geçiş yapan polis ekiplerini izleyen 19 yaşındaki Evin Ç. Polisin kendisini fark etmesi üzerine kaçmaya çalıştı. Evin Ç.’nin önünü kesen polis kimlik kontrolünde sabıka kaydı bulunmayan kadından şüphelenerek gözaltına aldı. Emniyete götürülerek sorgulanan Evin Ç.’nin terör örgütü PKK’nın dağ kadrosundan olduğunu tespit etti. Terörist Evin Ç., ifadesinde örgütün sözde üst yönetiminden aldığı talimatla Şemdinli kırsalından keşif yapmak için Yüksekova’ya geldiğini itiraf etti.

TOPRAKTAN SİLAHLARI ÇIKTI

Terörist ifadesinde, Şemdinli kırsalından Yüksekova’ya, kaymakam Mahmut Kaşıkçı’ya düzenlenecek suikast için keşif yapmak amacıyla geldiğini itiraf etti. Evin Ç. Kaymakama suikast dışında güvenlik güçlerine saldırı için de keşif yaptığını itiraf etti. 19 yaşındaki terörist, örgütün dağ kadrosunda olduğunu ve birçok eyleme katıldığını söyledi. 2016 yılında Şemdinli’de düzenlenen ve 2 askerin şehit olduğu EYP saldırısının planlayıcıları arasında olan teröristin, Irak sınırında bulunan karakollara taciz ateşi açtığı ve roketatarlı saldırı da bulunduğu ortaya çıktı. Teröristin yapılan üst aramasında bulunan not kğıtlarında işaretlenen yerlerde yapılan kazı çalışmasında planlanan saldırılarda kullanılacağı belirtilen el bombası ve roket mermisi ele geçirildi.

Evin Çakan isimli terörist, 2015 yılının Ocak ayında terör örgütü PKK/KCK’nın Hakurke kampına katıldığını itiraf etti. Kampta 3 ay süre ile silah, ideoloji, sabotoj ve suikast eğitimi alan teröristin örgüt içinde takım komutanı olarak faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı. Terörist ayrıca 9 Mart 2017'de AK Parti Esendere belde başkanı Tayfun Ayhan'ın kardeşi Murat Ayhan'ın öldürüldüğü saldırı öncesinde keşif yaptığını da mahkemede itiraf etti.

Kandil’den
bombalı not

Teröristin üzerinde keşif sonrası örgütüm sözde yönetim kadrosuna gözlemlerini anlattığı not ele geçirildiği. Örgütün eylem grubuna hitaben gönderilmek üzere yazıldığı notta, Kaymakam çok iyi korunduğu, eylemin sadece bomba yüklü araçla kaymakamın kaymakamlık binasına gireceği sırada yapılabileceğinin yazdığı öğrenildi. Ele geçirilen notun eylem timine ulaşması önlenerek, suikastın önüne geçildi.

#Türkiye
#Hakkari
7 yıl önce