|

Kazak öremeyen mezun olamıyor

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan Yaşlı Üniversitesi'nde, yemek pişirmesini ve kazak örmesini öğrenemeyen erkek öğrenciler, bir üst sınıfa geçemiyor. Dersi geçebilmek için kazak örerek renkli görüntüler oluşturan yaşları 60 ila 92 arasında değişen öğrenciler, örgü örerek alzaymırla da mücadele etmeye çalışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 22:34 - 9/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulan Yaşlı Üniversitesi'nde, yemek pişirmesini ve kazak örmesini öğrenemeyen erkek öğrenciler bir üst sınıfa geçemiyor. Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından, TÜBİTAK desteğiyle 81 ilde yürütülen GeroAtlas çalışması kapsamında Türkiye'de ilk kez Akdeniz Üniversitesi


bünyesinde GeroAtlas 60+Tazelenme Üniversitesi (Yaşlı Üniversitesi) kuruldu. Yaşları 60 ile 92 arasında değişen 300 kadın ve


erkeğin eğitim gördüğü üniversitede, öğrencilerin taleplerine göre dersler düzenlendi.



ANATOMİDEN AŞÇILIK DERSİNE


Anatomi, tıp, psikoloji, tarih, arkeoloji, hukuk, fizik tedavi başta olmak üzere farklı derslerin yanı sıra bir üst sınıfa geçebilmek için erkeklere yemek pişirme ve kazak örme, kadınlara ise tamirat yapmayı öğrenme şartı getirildi. Sınıfta ön sıralardan yer alabilmek için erken saatlerde okula gelen öğrenciler, teorik derslerden önce yarım saat boyunca Japon eğitmen Hiroshi Nakajima ile spor yapıyor. Düzenli olarak derslere katılan, yemek pişirmeye ve kazak örmeye çalışan erkek öğrenciler, tamirat yapan kadınlar renkli görüntüler oluşturuyor. Öğrenciler, kazak örerek alzaymır ile de mücadele ediyor.



YEMEK KOLAY AMA ÖRGÜ ZOR


Öğrencilerden 84 yaşındaki Abdurrahman Polat, üniversite sayesinde yeni arkadaşlar kazandığını söyledi. Arkadaşının önerisiyle üniversiteye kaydolduğunu anlatan Polat, “Emekli hakimim. Aşçılık dersini geçerim, yemek yapabiliyorum ama kazak örmesi zor. Bu dersi zor geçeceğim galiba” dedi. 64 yaşındaki Ali Akbaş da yıllar sonra üniversiteye sevinçle başladığını ifade etti.


#Akdeniz Üniversitesi
#Yaşlı Üniversitesi
7 yıl önce