|

Kazakistan yolcusu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan ve Özbekistan ziyaretinin ardından bu hafta, Kazakistan'a gidecek. Ziyarette, ticaretten teröre karşı işbirliğine kadar önemli görüşmeler ele alınacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 02:30 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

11-12 Aralık'ta Kazakistan'ın başkenti Astana'da temaslarda bulunacak olan Erdoğan, Kazakistan Devlet Başkanı Nur Sultan Nazarbayev başta olmak üzere, yetkililerle görüşecek. Erdoğan, Meçhul Asker Anıtı'na da çelenk koyacak. Görüşmelerde, Kazakistan ile Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne (ŞİÖ) üyeliği değerlendirilecek. Kazakistan, Çin, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan ile birlikte ŞİÖ'nün kurucu ülkelerinden biri.



Nazarbayev'le Türkiye'de yapılan görüşmede, FETÖ ile mücadelede kararlılık mesajları verilmişti. Terörle mücadele kararlılığının vurgulanacağı görüşmelerde, FETÖ'nün, Kazakistan'daki faaliyetlerinin engellenmesi yönünde atılan adımlar değerlendirilecek. İki ülke arasındaki ticaret hacmi, 2015 sonu itibarıyla 1.86 milyar dolara ulaşırken hedef olarak 10 milyar dolarlık rakam konuldu. Buna ulaşmak için atılacak adımların ele alınacağı görüşmelerde, yatırımlar da değerlendirilecek.



#Tayyip Erdoğan
#Kazakistan
#Meçhul Asker Anıtı
#Şanghay İşbirliği Örgütü
7 yıl önce