|

Kebapçıdan çıkıp darbeye katıldılar

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, aralarında reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği olaylara ilişkin, 135’i tutuklu 143 şüpheli asker hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:28 - 27/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kebapçıdan çıkıp darbeye katıldılar
Kebapçıdan çıkıp darbeye katıldılar

İddianamede, halka kurşun sıkma emrini veren isimlerden eski Albay Muammer Aygar’ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin darbe girişimi günü saat 19.00 sıralarında ailece Üsküdar’daki bir kebap restoranına gittikleri belirtildi. Aygar’a gelen telefon üzerine eşlerini bırakan subayların acilen yemekten kalkarak Kuleli’ye döndükleri aktarıldı. Bu duruma ilişkin kamera görüntülerine yer verilen iddianamede, şüpheli subayların esasen darbe kalkışmasından haberdar oldukları, 16 Temmuz 2016 günü saat 03.00 sıralarında icra edilmesi planlanan kalkışmanın erken saate çekilmesi nedeniyle telefonla arandıkları ve birliğe intikal ettiklerinin değerlendirildiği vurgulandı.

TALİMAT AYGAR'DAN!

İddianamede, şüphelilerin telefon görüşmeleri ve WhatsApp paylaşımları yer aldı. HTS kayıtlarının incelenmesine göre, köprüdeki şüphelileri komuta eden eski Yarbay Turgay Ödemiş ve eski Binbaşı Ahmet Taştan’ın Kuleli Askeri Lisesi’nin komutanları Mürsel Çıkrıkçı ve Muammer Aygar’dan emir ve talimat aldıkları ifade edildi.

8 saat 23
dakika!

İddianamede, güvenlik kameralarına yansıyan fotoğraflara yer verildi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü kontrol altına almak için Kuleli Askeri Lisesi Komutanlığı’ndan saat 21.23’te hareket eden şüphelilerin, 21.52’de ulaştıkları köprüde trafiği kapattığı, vatandaşların üzerine ateş ettiği, 8 saat 23 dakika sonra 06.15’te de teslim olduğu anlatıldı.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe
7 yıl önce