|

Kemah’ta PKK’ya kıskaç

Erzincan Kemah’ta arama tarama faaliyetleri sırasında 5 kişilik PKK’lı grupla karşılaşıldı. Sıcak temasta bir kadın terörist ölü ele geçirildi. Jandarma ve komando timleri kaçan 4 teröristi arıyor. Kars Kağızman’da ise tespit edilen 8 PKK’lı öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:03 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Kemah’ta PKK’ya kıskaç
​Kemah’ta PKK’ya kıskaç

Erzincan’ın Kemah ilçesinde, jandarma özel harekat (JÖH) ile komando timlerinin, bir kadın teröristin ölü olarak ele geçirildiği çatışma sırasında kaçan 4 teröristi etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirdiği operasyona devam ettiği belirtildi. Alınan bilgiye göre, terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi ya da yakalanması amacıyla kent genelinde başlatılan operasyon ve çalışmalar kararlılıkla sürdürülüyor.

JÖH VE KOMANDO TERÖRİST AVINDA

Bu çerçevede Erzincan İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Erzincan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ile Erzurum Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı timleri, kentin Kemah ilçesinde teröristlere yönelik arama tarama faaliyeti başlattı.

5 KİŞİLİK PKK’LI EKİP TESPİT EDİLDİ

İlçenin Dereköy köyü kırsalında yürütülen çalışmalar sırasında güvenlik güçleri, önceji gece saatlerinde 5 kişilik bir grup terörist ile karşılaştı. “Dur” ihtarına ateşle karşılık veren teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir kadın terörist ölü olarak ele geçirildi. Kadın teröristten elindeki Kalaşnikof piyade tüfeği, telsiz ve el bombası ve çeşitli malzemeler de ele geçirildi. Jandarma ve komando timlerinin kaçan diğer teröristleri yakalamak için başlattığı operasyon sürüyor.

KAĞIZMAN’DA HAVA HAREKATI

Kars’ın Çemçe bölgesinde terör örgütüne yönelik hava destekli operasyonda 8 terörist etkisiz hale getirildi. Kars Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine operasyon başlatıldığını söyledi.

8 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Çemçe bölgesine düzenlenen operasyonun hava destekli yapıldığını aktaran Doğan, “Önceki gece alınan görüntü üzerine düzenlenen hava destekli operasyonla örgütün Çemçe grubundan 8 terörist öldürülmüştür. Kaçan bir terörist takip edilmektedir.” dedi.

  • Teröriste
    tank ateşi
  • Tunceli'de el yapımı patlayıcının patladığı alanda inceleme yapan güvenlik güçlerine ateş açan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Yaralı ve can kaybı olmayan çatışma sonrası teröristlerin kaçış güzergahları tanklar ile ateş altına alındı. Tunceli Valiliği bölgede terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonun devam ettiği kaydedildi.
#PKK
#TSK
#Kars
7 yıl önce