|

Kendi yabani tadı tanıdık

Günümüzde kolayca ulaşabildiğimiz lezzetlerden biri olan kuşkonmaz, vitamin açısından oldukça zengin. Eskiden de sevilerek tüketilen bu sebzeyi tekrar mutfağımıza konuk edebilmek için yumurtalı ve yoğurtlu 2 tarifi beğenize sunuyoruz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2017 Pazar
Güncelleme: 21:32 - 13/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kuşkonmaz karaciğer ve kalp dostu
Kuşkonmaz karaciğer ve kalp dostu

Eskiden sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kuşkonmaz, bugün marketlerde kolayca ulaşabildiğimiz bir lezzet. Karaciğer ve kalp dostu olması gibi vitamin açısından zengin olan bu güzel bitki, kumlu toprağı seviyor. Ülkemizin bir çok yerinde doğada kendiliğinden yetişiyor. Yabani kuşkonmaz toplamak için bu günler tam zamanı. Pazarlarda bulmakta kolay. Yöreden yöreye değişmek üzere yılan kuyruğu, menevcer, kedirgen, tilkişen, tilki kuyruğu gibi birçok adı var. Narin ve uzun filizleri olan bu lezzet Kıbrıs’tan Samsun’a geniş bir coğrafyada biliniyor.

LİMON VE ZEYTİNYAĞI İLE SERVİS EDİN

Birbirinden farklı yüzün üzerinde çeşidi olan bu bitkinin narin oluşu, pişirme işinin kısa olmasını da sağlıyor. Ne kadar az pişirirsek, vitaminlerin kaybı o kadar azalıyor ve yemeğimiz o kadar sağlıklı oluyor. Kuşkonmazın yabanisini de sadece on dakika haşlayıp limon ve zeytinyağı ile servise alabiliriz. Bu güzel ot, eskiden de sevilerek tüketiliyordu. Artık eski tatları yeniden mutfağımıza aldığımız bir çağda yaşıyoruz. Ben de bugün yabani kuşkonmaz tariflerinden seçtiğim bir kaç lezzetle Pazar günümüzü tatlandırmak istiyorum. Lütfen semt pazarlarına erken saatlerde gidip hem lezzetli hem de şifalı yabani kuşkonmazları arayın.

Yumurtalı yabani kuşkonmaz
Yapılışı:

Yabani kuşkonmaz filizlerini ayıklayıp yıkayalım. Elimizle parçalara bölelim. Bir tavada tereyağını eritelim ve yabani kuşkonmazları koyup tavanın ağzını kapatalım. (Böylece suyun buharlaşması azalacak) Yabani kuşkonmazlarımız yumuşadığında, üzerine yumurta kıralım,tuzunu serpelim ve tekrar kapağı kapatalım. Yumurtalar piştiğinde servise alalım.

  • Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 bağ yabani kuşkonmaz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fiske tuz
Yoğurtlu yabani kuşkonmaz
Yapılışı:

Yabani kuşkonmazı ayıklayıp yıkayalım. Blenderdan geçirelim ya da ince ince kıyalım. Dövülmüş sarımsak, dövülmüş ceviz içi, kuşkonmaz ve yoğurdumuzu tuz ve zeytinyağı ilave ederek karıştıralım. Kaselerin içerisinde cips ile, kızartılmış patates ve et ile, haşlanmış etlerle ya da kahvaltıda servise alabiliriz.

#Yemek
#Vitamin
#Lezzet
7 yıl önce