|

Kendisini soruşturan müfettişleri izlettirdi

17-25 Aralık sonrasında görev yeri değiştirilen savcı Özgün, hakkında soruşturma yürüten iki HSYK müfettişini takip ettirdi. Özgün tanıdığı bir polisten müfettişlerin yemek yediği restoranın kamera kayıtlarını istedi.

Yeni Şafak
11:53 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:59 - 2/07/2015 Perşembe
Diğer

Paralel Yapı ile mücadele kapsamında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinden alınarak önce İstanbul Adalar'a ardından da Uşak'a sürülen Savcı Akif Özgün'ün, kendisi ile ilgili soruşturma yaptıklarını düşündüğü Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişlerini izlettirdiği ortaya çıktı.



Sabah'ın haberine göre, skandal olay Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir komiser yardımcısının başka bir komiser yardımcısını arayıp Burgazada'da bulunan bir restoranın güvenlik kamerası görüntüleri bulunup bulunmadığını sorması ile patlak verdi. Şüphelenen polis durumu Adalar İlçe Emniyet Müdürü'ne bildirince, olay günü Adalar Adliyesi'nde soruşturma yapan 3 HSYK müfettişinin kendilerine refakat eden Cumhuriyet Savcısı ile söz konusu mekanda yemek yediklerini bilen ve kendisi de orada olan Emniyet Müdürü durumu Adalar Savcılığı'na aksettirdi.



İFADESİNDE İTİRAF ETTİ


Savcılığın talimatı ile görüntüleri temin etmek isteyen komiser yardımcısı A.G. gözaltına alındı ve ifadesine başvuruldu. A.G., ifadesinde her şeyi itiraf etti. Özgün'ün 11 Haziran 2015'te kendisini telefonla arayarak Anadolu Kulübü'nün yanında beklediğini söylediğini kaydeden A.G., kendisinden söz konusu restoranın güvenlik kamerası görüntülerini bulmasını istediğini anlattı.



HSYK'YA BİLDİRİLECEK


Ardından Burgazada Polis Merkezi Amiri'ni arayarak görüntü olup olmadığını sorduğunu ifade eden A.G. "Akif Özgün'ün mekanda öğlen yemeği yiyen HSYK müfettişleri için bu görüntüleri talep ettiğinden haberim yoktu. Bana müfettişlerin adliyede kendisi ile ilgili çalıştıklarını söyledi ama ben mekanda onların yemek yediklerini bilmiyordum. Zaten görevde bulunduğu dönemde kendisi ne zaman bir konu ile ilgili benimle görüşse adeta beni esir alıp çeşitli taleplerde bulunmuştur" dedi. A.G. hakkında adli ve idari soruşturma başlatılırken, savcı Özgün hakkında da HSYK Genel Sekreterliği'ne bildiriminde bulunulacağı öğrenildi.



Savcılığın bu kapsamda başlattığı soruşturmanın devam ettiği, ayrıca başka kişilerin ve kamu görevlilerinin de gözaltına alınabileceği iddia edildi.

#paralel yapı
#casusluk
#fetö
#hsyk
#Savcı Akif Özgün
9 yıl önce