|

Kâğıt davasına biz baktık

Teröristbaşı Gülen’in 19 yıl avukatlığını yapan Orhan Erdemli, 2 yıl Aydın Doğan’a çalıştığını söyledi. Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner’in yargılandığı ‘Kâğıt davası’na baktıklarını söyleyen Erdemli, bu davadan beraat kararı çıktığını anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 03:22 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in tutuklu avukatlarından Orhan Erdemli
​Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in tutuklu avukatlarından Orhan Erdemli

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in tutuklu avukatlarından Orhan Erdemli hakkında, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan cezalandırılması istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede, Aydın Doğan’ın o dönem Fetullah Gülen’in avukatlığını yapan Erdemli’ye vekaletname verdiği ve kamuoyunda ‘Kâğıt davası’ olarak bilinen davaya Erdemli ve örgüte yakın avukatların baktığı yer aldı. Erdemli iddianamede bulunan ifadesinde Aydın Doğan’la nasıl tanıştıklarını anlattı. Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen’i firari yargı imamı Osman Karakuş ile tanıştırdığı ve birlikte büroda yemek yediklerini anlatan Erdemli daha sonra Aydın Doğan’ın ofisine geçtiklerini söyledi. Erdemli ifadesine şu şekilde devam etti: “Aydın Doğan’ın ofisine odada bulunan şahıslardan Osman Karakuş, Fetullah Gülen’den söz açılması sebebiyle Aydın Doğan’a, ‘Siz Fetullah Gülen’in talebeleriyle tanışır mısınız’ dedi.


TANIŞMA TEKLİFİ AYDIN DOĞAN'DAN GELDİ

Aydın Doğan da, ‘tanıdığım kimse yok’ dedi, bunun üzerine Osman Karakuş da, ‘isterseniz kendisinin en yakın talebelerinden Mustafa Özcan ile sizi tanıştırabilirim’ dedi. Aydın Doğan da, bu kişinin kim olduğunu sorarak, ‘ben size bir gün belirlerim o zaman gelirsiniz’ diye konuştu. Bu buluşmadan yaklaşık 2 - 3 ay sonra Aydın Doğan’dan, Mustafa Özcan ile tanışma teklifi geldi. Bu konuyu da Ali Yüksel Özmen tarafımıza iletti diye hatırlıyorum. Aydın Doğan’ın belirlediği tarihteki görüşmeye Hasan Günaydın, Osman Karakuş, Nazif Aktaş ile birlikte ben de Doğan’ın İstanbul merkezdeki her zamanki ofisine gittik. Özcan da geldikten sonra, hep beraber Doğan’ın odasına geçtik. Hatırladığım kadarıyla Yahya Üzdiyen de odadaydı. Aydın bey tanışma sırasında “Artık benim avukatım oldunuz, benim medyadaki yüzüm çirkin kabul ediliyor, ancak ben kötü bir insan değilim tanıdıkça beni göreceksiniz” dedi.


‘KAYNAK’A BAŞKAN ATANDIM’

Daha sonra Mustafa Özcan konuşmaya başladı, kendisinin 15 yaşından beri Fetullah Gülen’in yanında, Kur'an kursunda yetiştiğini, daha sonra İstanbul’da Kartal’da vaiz olarak görev yaptığını, emekli olduktan sonra Fetullah Gülen tarafından Kaynak Holding’in yönetim kurulu başkanı olarak atandığını, şu anda ise Sema Hastanesi’nin yönetim kurulu başkanı olduğunu söyledi. Kaynak Holding’in ve Sema Hastanesi’nin faaliyetlerini detaylı olarak Aydın Doğan’a anlattı. Kendisini de iadeyi ziyaret olarak beklediğini söyledi. Aydın Doğan daha çok dinlemede kaldı. Arada bazı hatıralarını espri mahiyetinde anlattı. Bu tarihten sonra Aydın Doğan ve Yahya Üzdiyen’in Mustafa Özcan’la benim bilgim dışımda, başka ortamlarda görüşüp görüşmediklerini bilmiyorum.”


Hapis tehdidiyle karşı karşıyaydı

Avukat Erdemli, Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan’ın yargılandığı ‘Kâğıt davası’na bakmak için nasıl vekalet aldıklarını şöyle anlattı: “Av.Ali Yüksel Özmen, Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen’in uzun süreli avukatlık hizmeti düşündüğünü, Doğan’ın şahsi davaları ve yönetim kurulu üyelerinin şahsi ile ilgili davaları karşılığında aylık 40.000 TL vereceğini söyledi. Şirketin tüzel kişilik vekâleti ile Aydın Doğan’ın ve yönetim kurulu üyelerinin vekaletleri verildi. Kâğıt Davası olarak denilen dosyalar getirildi. Hanzade Doğan’ın hapis cezası tehdidi ile karşı karşıya olduğu Aydın Doğan’ın yaş haddinden böyle bir durumunun olmadığı, kızının durumuna çok üzüldüğünü, acilen bu iki davaya çalışmamız gerektiğini söylediler. Dava süreçlerini Hasan Günaydın daha iyi bilir. 2 sene avukatlığını yaptık. İstifa ettiğimiz dönemde Doğan’ın iki dosyasından biri yeni SPK yasası nedeniyle hazinenin zarara uğratılıp uğratılmadığının araştırılması nedeniyle mahkemece bilirkişiye gönderildi, bilirkişiden Doğan ve diğer sanıklar lehine rapor geldi ve sanıklar beraat ettiler. Biz dosya Yargıtay’a gitmeden önce İstifa etmiştik, Yargıtay aşamasında biz dosyaya hukuki katkı sağlamamış olduk. Diğer dosyada hatırladığım kadarıyla henüz dava aşamasındaydı.”

#FETÖ
#Aydın Doğan
#Mustafa ÖZcan
6 yıl önce