|

'Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra en büyük hamle'

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Fırat Kalkanı Harekatı'nın önemine vurgu yapan Karagül, "Türkiye’nin Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonraki en büyük jeopolitik hamlesiydi" dedi.

Yeni Şafak
21:40 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 22:54 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İbrahim Karagül
İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.


Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar:

"Bu bölgede bir istikrarsızlık haritası oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye'nin bütün Güney ve Müslüman Arap dünyasıyla ilişkilerini koparabilecek devasa bir 'duvar' inşa ediliyor.

"Türkiye'nin güneyini kuşatmaya yönelik plan"

Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan koridor, Türkiye’nin güneyini kuşatmaya yönelik bir plan ve tehdittir. Türkiye için asıl tehdit müttefiklerinin bölgedeki eylemlerinden gelmektedir. Müttefiklerimiz(!) Türkiye'ye karşı "terör örgütleri üzerinden" örtülü bir savaş yürütüyorlar.
"Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra en büyük hamle"

Suriye'nin kuzeyindeki mesele koalisyon meselesi değil, Türkiye'nin meselesidir. Fırat Kalkanı Harekatı, Türkiye’nin Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonraki en büyük jeopolitik hamlesiydi.

Sorulması gereken sorular
ABD, 10 bin kilometre öteye tehdit geliyor diye müdahale ediyor, Türkiye'nin yakın tehditlere müdahalesine karşı çıkıyor.
Rusya'nın bu coğrafyada ne işi var? Bunu tek tek, hepimizin sorması gerekir.
Avrupa Birliği diye bir şey kalmadı

Uluslararası sistem bütün ahlâki zeminini kaybetmiş durumda. Avrupa Birliği diye bir şey kalmadı, AB, Alman Birliği'ne doğru gidiyor. Artık Avrupa Birliği istese bile Türkiye çöken ve güçsüzleşen bir birliğe girmez. Bu yükü kaldırmaz. AB gerileme, Türkiye ise yükselme dönemini yaşıyor. Türkiye, AB'nin tamamından siyasi ölçekte daha etkili bir ülke. Böyle bir ülke neden AB'ye ihtiyaç duysun? Türkiye’de herkes artık ideolojik değil, ‘vatan ekseninde’ pozisyon almak zorundadır.

Hristiyan kimlikle ayakta durmaya çalışıyorlar

AB, Hristiyan kimliği ile ayakta durmaya çalışıyor. Teknolojiyi, bilimi değil 'sembolleri' kullanıyorlar. Türkiye içeride enerjisini harcayacak bir ülke olmaktan çıktı, artık küresel sistemin kurucu unsurlarından biri.
Çin-Türkiye ortaklığı

Çin ve ABD arasındaki teknoloji açığı sıfırlanmak üzere. Çin, 10-15 yıla kadar ekonomide ABD'nin önüne geçecektir. Çin ve Türkiye arasında 'askeri teknoloji' gibi çok ciddi ortaklık alanları mevcut. Türkiye'nin nükleer silah dahil her türlü askeri teknolojiye ihtiyacı var.

FETÖ-CIA ilişkisinin ortaya çıkmasını istemiyorlar

Doğu'yu Batı'ya bağlayan hat yeniden şekilleniyor. Dünya, yeniden küreselleşiyor. Çin isterse Kuzey Kore'yi kontrolde tutar, ancak ABD'nin onlarla 'meşgul olmasını' istiyor. Türkiye ile ABD'nin arasındaki 'güven krizi'nin ortadan kaldırılması gerekiyor. ABD, CIA ile FETÖ arasındaki ilişkilerin ortaya çıkmasını istemiyor."

#İbrahim Karagül
#Nedret Ersanel
#TVNET
7 yıl önce