|

Kıl payı kurtuluş

Nevruz kutlamalarının vaz geçilmezi ateşten atlama olunca küçük kazalar da kaçınılmaz hale geldi. Eskişehir’de vali, Çorum’da ise bir öğrenci neredeyse yanıyordu.

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:17 - 22/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Eskişehir'de Valilik tarafından düzenlenen nevruz kutlamaları, aralıklarla yağan karın altında yapıldı. Konuşmasının ardından Nevruz ateşi için hazırlanan yere gelen Vali Tuna, kar yağışı nedeniyle alev almayan odunların üzerine ispirto dökerek tutuşturmaya çalıştı.



BİR ANDA ALEV ALDI


Birden alev alan odunların üzerinden atlamak isteyen Vali, yanmaktan son anda kurtuldu. Vali ve beraberindekiler daha sonra Nevruz ateşinin etrafında halay çekip oynadı. Etkinliğe katılanlara tavuklu pilav ile ayran ikram edildi. Çorum Kale Mahallesi'nde bulunan pazar alanında nevruz bayramı kutlaması düzenlendi.



ARKADAŞIYLA ÇARPIŞTI


Yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu türküler eşliğinde halay çektikten sonra nevruz ateşinin üzerinden atlamaya başladı. Nevruz ateşinin üzerinden atlamak isteyen üniversite öğrencisi Gökhan Sezgin, arkadaşıyla çarpışınca ateşin içine düştü. Arkadaşları Sezgin'i yanmaktan son anda kurtardı. Hitit Üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki Sezgin'in el ve kıyafetinde küçük yanıklar oluştu.


#Nevruz
#kutlama
#bahar
9 yıl önce