|

Kılıçdaroğlu terör destekçisine sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'lar hakkındaki skandal sözleri hakkında açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin yaptığı başarılı operasyonları hazmedemeyen Tanrıkulu'na sahip çıktı.

Yeni Şafak
07:47 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:41 - 14/09/2017 Perşembe
Diğer
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu
CHP
lideri
Kemal Kılıçdaroğlu
, CHP İstanbul milletvekili
Sezgin Tanrıkulu
'nun "Silahlı
insansız hava aracı
yla siviller vuruldu" açıklamasıyla başlayan tartışma hakkında ilk kez konuştu.

Özel bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, olayın aydınlatılması gerektiğini söyleyerek, "Bizim isteğimiz şu, bunu Sezgin Tanrıkulu üzerinden özel suçlama alanı yapmadan, olayın sağlıklı ve sağduyulu aydınlatılması. Biz de onu istiyoruz. Aydınlatılsın, teröristse çıkarlar belgesini koyarlar" diye konuştu.

CHP'nin ardından BBC yayın yaptı

BBC, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun ardından PKK’ya destek haberleri yapmıştı. BBC, PKK’nın yaptıklarını hiç eleştirmeden güvenlik güçlerini suçlamıştı.

BBC PKK’nın sözcüsü oldu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun ardından PKK’ya destek haberleri yapan BBC’ye tepki gösterdi. BBC’nin PKK’nın yaptıklarını hiç eleştirmeden güvenlik güçlerini suçladığını belirten Soylu,
“BBC, PKK’ya, işbirlikçi siyasetçileri üzerinden can suyu vermek için başlatılan bu operasyonun bir ayağında görev almıştır”
dedi.

Terör operasyonlarında etkin rol alan SİHA ile 8 ayda 55 terörist öldürüldü. #SİHA #Terör #OperasyonYeni Şafak Gündem (@yenisafakgundem)'in paylaştığı bir gönderi (9 Eyl 2017, 07:02 PDT)


#Kemal Kılıçdaroğlu
#Sezgin Tanrıkulu
#SİHA
7 yıl önce