|

Kılıçdaroğlu Türkiye'yi şikayet etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yabancı basının Türkiye temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye'yi yabancı gazetecilere şikayet eden Kılıçdaroğlu, skandal ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanına "Kim oluyorsun? Nasıl böyle konuşabiliyorsun. Ne hakkın var senin" şeklinde çirkin sözler sarfeden Kılıçdaroğlu, "Yenikapı ruhu buysa bu ruha karşıyız" dedi.

Yeni Şafak
12:14 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 13:19 - 30/09/2016 Cuma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı basının Türkiye temsilcileriyle bir araya geldi.



Türkiye'yi yabancı basına şikayet eden CHP lideri Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:



Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğanın dün Lozan antlaşması çıkışıyla ilgili bir soruya,



"Yani bu kadar işsizlik, yolsuzluk varken, insanlar can derdindeyken, Türkiyenin 81 ilinde, bütün ilçelerinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir. Lozan Türkiyenin tapu senedi. Biz Lozanı savunuyoruz. Onlar Sevri savunuyor. Çıkıp şu soruya cevap versin. Sen Sevri mi savunuyorsun? Biz Ankarayı savunuyoruz onlar İstanbulu savunuyor. Biz Cumhuriyeti savunuyoruz. Onlar hilafeti savunuyor. Biz vatandaşı savunuyoruz onlar kul olmayı savunuyor. O koltuğa Cumhuriyet sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. O koltuğa Cumhuriyetin ve Lozan'ın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. Kim oluyorsun? Nasıl böyle konuşabiliyorsun. Ne hakkın var senin. Tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur"



"Yenikapı buysa bu ruha karşıyız"


"Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi Cumhurbaşkanlığını yap. Tarihi bilmiyorsun çağır tarihçiyi konuş. Böyle bir konuşma olamaz. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan ülkesine ihanet edemez. Ülkesini satamaz böyle bir şey mi olur. Dün diyeceksiniz ki Lozan tapu senedimizdir. Bugün diyeceksin Lozan ülkeyi satmaktır. Ne demek nasıl bir Cumhurbaşkanı, nasıl bir anlayış. Şimdi yine diyecekler Yenikapı ruhundan vazgeçti Kılıçdaroğlu eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu bu ise biz bu ruha karşıyız. Bu ülkemizi seviyoruz. Tarihimizi seviyoruz. Tarihimizle gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizle gurur duyuyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik, etmeyeceğiz" dedi.












#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
8 yıl önce