|

'Kılıçdaroğlu ülkenin barışını zedeleyecek bir yanlışın içinde'

CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "Bugün CHP'nin ve sayın Kılıçdaroğlu'nun hangi adreste durduğunu bu millet gayet iyi bilir. Şu anda tamamen ülkenin huzurunu, barışını sağlayacak süreçte yine ülkenin huzurunu ve barışını zedeleyecek bir yanlışın içinde. Kemal Kılıçdaroğlu, kendi fıtratına, kendi duruşuna yakışanı yapıyor. " dedi.

Yeni Şafak
18:32 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 19:15 - 16/06/2017 Cuma
AA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin, "Bugün CHP'nin ve sayın Kılıçdaroğlu'nun hangi adreste durduğunu bu millet gayet iyi bilir. Şu anda tamamen ülkenin huzurunu, barışını sağlayacak süreçte yine ülkenin huzurunu ve barışını zedeleyecek bir yanlışın içinde." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Bakan Müezzinoğlu, Valiliği ziyaret ederek, Vali Ahmet Deniz ile görüştü. Buradan Türkiye Petrolleri Kristal Park Tesisleri'ne geçen Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik başlattığı yürüyüşe ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, CHP'nin adaletin yanında durmayı başaramadığını dile getirdi.

"Keşke CHP özü itibarıyla hukuk devletinden yana olabilmeyi kuruluşundan bu yana başarabilmiş olsaydı. Keşke bu ülkede hukuk aracılığıyla vatandaşlarımıza yapılan zulümlere karşı adaletten yana durabilseydi" ifadesini kullanan Müezzinoğlu, siyasi partilere yönelik kararlara ve başörtüsü yasağına değindi.

"Yüzde 47 oy almış bir siyasi partiye kapatılma davası açıldığında CHP'yi kimse meydanlarda görmedi. Kimse milli iradenin hak ve hukuku adına 'Burada ne oluyor?' demedi. Hatta 'Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılmasında yarar var.' diyen bir görüşü de ifade ettiler" sözlerine yer veren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

  • "411 milletvekilinin 'Bu ülkede başörtüsü zulmü ortadan kaldırılsın' dediği an, şu anda yürüyüş yapan sayın Kılıçdaroğlu'nun imzasıyla Anayasa Mahkemesine gidildi. Milli irade yok farz edildi. Üniversite öğrencilerine, gencecik kızlarımıza bu ülkede yapılmayan zulüm kalmadı. Bugün CHP'nin ve sayın Kılıçdaroğlu'nun hangi adreste durduğunu bu millet gayet iyi bilir. Şu anda tamamen ülkenin huzurunu, barışını sağlayacak süreçte yine ülkenin huzurunu ve barışını zedeleyecek bir yanlışın içinde. Kendi fıtratına, kendi duruşuna yakışanı yapıyor. Millet de kendisine yakışan cevabı her zaman verdiği gibi bundan sonra da verecektir."

"Ramazan Bayramı tatili uzatılacak mı?" sorusuna Bakan Müezzinoğlu, böyle bir konunun gündemlerinde bulunmadığını belirtti.

Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katılımıyla önce sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle ardından da sağlık güvenliği uzmanları ve iş yeri temsilcileri ile birer toplantı da yaptı.

Toplantılar basına kapalı gerçekleşti.

#Batman
#Mehmet Müezzinoğlu
7 yıl önce