|

Kılıçdaroğlu’na soruşturma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine hakaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:52 - 7/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin önceki günkü “Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması”nda yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret”ten suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili Erdoğan adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 11 sayfalık suç duyurusu dilekçesi verdi.

ERDOĞAN’DAN SUÇ DUYURUSU

Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun, CHP Kadın Kollarınca Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83’üncü yıl dönümü dolayısıyla Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen “Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması”nda kullandığı ifadelerle, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde düzenlenen “cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlendiği belirtildi.

FETÖ SÖYLEMLERİYE BİRE BİR AYNI

Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği ifadelerin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) uzun zamandır Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik yürüttüğü algı oluşturma çabalarının bir parçası olduğu kaydedilen dilekçede, “Olayın, münferit bir hadise olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. Esasında davalının ve Genel Başkanı olduğu siyasi partinin Cumhurbaşkanımıza yönelik söylemleri, FETÖ’nün söylemleriyle birebir örtüşmekte olup bu doğrultudaki söylem ve politikanın örgüt tarafından adı geçen siyasi partiye empoze edildiği hususunda toplumda yaygın bir kanaat oluşmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

'3 MİLYON'LUK DAVA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarından Hüseyin Aydın, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın hukukunu yargı eliyle korumaya yönelik çabalarımız tavizsiz bir şekilde devam edecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınları geçen hafta da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarının ardından 3 milyon liralık manevi tazminat davası açmıştı.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın suç duyurusunun ardından harekete geçti. Savcılık Erdoğna’un avukatı Hüseyin Aydın’ın suç duyurusu üzerine, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten soruşturma başlattı.

  • MİT yalanladı
  • Kılıçdaroğlu’nun ‘’Erdoğan’ın başbakan olduğu 18 Nisan 2013’te, MİT’in bilgi notu hazırlayarak ‘Zarrab’ın sahtekarlığı’ konusunda bilgilendirme yaptığını’’ iddia etmesi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’in bu konuda daha önce bir mahkemeye gönderdiği yazıyı yeniden gündeme taşıdı.
  • Reza Zarrab’ın 2014 yılında Kılıçdaroğlu hakkında ‘’hakaret” ve ‘’iftira’’ iddiasıyla açtığı tazminat davasına bakan İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, MİT’in ‘’Reza Zarrab’ın suç işlediğine dair tespitleri havi teşkilat tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan bir raporun bulunmadığı’’ belirtilmişti.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#Soruşturma
6 yıl önce