|

Kılıçdaroğlu'ndan Artvin şehidinin ailesine ziyaret

CHP lideri Kılıçdaroğul ve Başbakan Yardımcısı Canikli, Dün Artvin'de CHP konvoyuna gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın ailesini ziyaret etti.

Yeni Şafak
17:14 - 26/08/2016 الجمعة
Güncelleme: 14:19 - 26/08/2016 الجمعة
AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Artvin'de Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.



Kemal Kılıçdaroğlu ve Nurettin Canikli, memleketi Erzincan'da son yolculuğuna uğurlanacak olan şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın cenaze törenine katılmak için ayrı uçaklarla Erzincan Havalimanı'na geldi.



Kılıçdaroğlu ve Canikli, daha sonra havalimanından aynı araçla şehit Çaybaşı'nın Çarşı Mahallesi TOKİ Konutları'ndaki evine gitti.



Evin önündeki taziye çadırına gelen Kılıçdaroğlu ve Canikli, şehidin babası Şevket Çaybaşı, dayısı Harun Keçeci ve yakınlarına taziyelerini iletti.



Şehidin babası ile bir süre sohbet eden ve oldukça üzgün olduğu gözlenen Kılıçdaroğlu, baba Çaybaşı'na başsağlığı diledi.



Baba Çaybaşı'na olayı nasıl öğrendiğini soran Kılıçdaroğlu, "Başınız sağ olsun. Ateş düştüğü yeri yakar" dedi. Kılıçdaroğlunun bu sözü üzerine baba Şevket Çaybaşı "6 ayı kalmıştı. Okulu bitir de kısa dönem yap dedik ama o gitti tecili bozdurdu. Okula yazdırdım gitmedi. Tecilini bozdurup askere gideceğim dedi" yanıtını verdi.



Canikli de bu sırada "Allah mekanını cennet eylesin. Size sabırlar versin ama acı bütün milletin acısı, Allah sabırlar versin. Allah şehadetini kabul etsin, Allah peygamberlerle haşrolmayı nasip etsin" diye konuştu.





"Yüzünü öptüm, kirpikleri oynuyordu"


Kılıçdaroğlu ve Canikli ile sohbet ederken gözyaşlarını tutamayan Şevket Çaybaşı, şehit olmadan bir gün önce oğlu ile görüştüğünü son olarak da cenazesini gördüğünü ifade ederek "Yüzünü öptüm kirpikleri oynuyordu. Bekliyordu demek ki bizi, gidemedik. Son kez bir daha görelim. Düğün yapacaktık" dedi.



Baba Çaybaşı, Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıyı ise Şavşat'tan geçen bir arkadaşından öğrendiğini ve olayın ardından oğlunun görev yaptığı birlikten ve kaldırıldığı hastaneden bilgi alamadığını anlatarak eşi Zöhre Çaybaşı ile balkonda haber beklerken Erzincan'a gelen askeri helikopteri görünce oğlunun şehadet mertebesine yükseldiğini anladıklarını aktardı.



Şehit erin dayısı Harun Keçeci, teröre tepki göstererek "Daha kaç can gidecek, kaç aile ağlayacak?" diye sorunca Canikli, "Ülkenin birlik, bütünlüğü, ülkenin güvenliği sağlanana kadar. Bunlar ülkenin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik saldırılar. Yani adeta yeniden bir istiklal mücadelesi veriyoruz, vereceğiz. Toprakları tek parça korumak için mücadele verdik, bunu sağlayana kadar bu millet gerekeni yapacak" dedi.



Canikli, Keçeci'nin "Ben kendimi bildim bileli bu memlekette acı, terör, gözyaşı var" demesi üzerine şöyle konuştu:



"100 yıl, 50 yıl önce de aynı şekilde bu topraklarda bağımsız, özgür, Türk milletinin bu şekilde yaşaması, taviz vermemesinin maalesef bedelleri... Sonuç itibariyle bu ülke tek vücut olarak bağımsız şekilde, bu millet tek parça olarak yoluna devam edecek. Bunu sağlayacağız. Saldırı çok büyük, saldırı basit bir terör meselesi değil, bunun çok çok ötesinde. Küresel boyutu olan bir saldırı. Esas itibariyle de ülke topraklarından açıkcası toprak istiyorlar. Ülkenin, bu milletin geleceğini tehdit edecek bir takım oluşumların gerçekleşmesine göz yummamızı istiyorlar."





"Bu saldırı Kılıçdaroğlu'nun şahsına değil ülkenin bütünlüğünü yapılan saldırıdır"


Ülkenin güvenliğini sağlayacak adımları attıklarını belirten Canikli, "Hepimizin görevi bu ülkenin güvenliğini sağlayacak her türlü adımı atmak. O yapılıyor, o yapılacak. Acılar can yakıcı ve milletimizin bağrını yakıyor, tüm hepsi. Bugün Fatih şehidimiz, bugün 11 şehidimiz Cizre'de, geçmiştekiler... Bunlar ülkenin bütünlüğüne yapılan saldırılar. Bu saldırı Kılıçdaroğlu'nun şahsına değil ülkenin bütünlüğünü yapılan saldırıdır" diye konuştu.



Terörle mücadelenin her kesimin katkıları ile yapılması gerektiğine işaret eden Canikli, şunları söyledi:



"Bu birlik ve beraberlik ortaya konuluyor, tek vücut olarak. Artık parti yok, siyasi görüş yok, hepimiz Türk milletinin bir ferdi olarak bu mücadeleye her türlü desteği veriyoruz. Kılıçdaroğlu, CHP, diğer partiler, MHP ile tek vücut olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Askerimizin, polisimizin her türlü isteği, en modern silahları, araçları sağlayabiliyoruz, bu millet bunu yapıyor, sağlıyor. Hamdolsun. Bütün kaynakları seferber ediyoruz. Beynimizi, zihnimizi bütün olarak, muhalefetiyle iktidarıyla bu işin son bulması, halledilmesi için seferber ediyoruz. İnşallah son olur."



Kılıçdaroğlu ve Canikli, daha sonra Erzincan Valiliğine geçerek Vali Ali Arslantaş ile bir süre basına kapalı olarak görüştü.



Ardahan-Artvin karayolunun Artvin'in Şavşat ilçesi Yanıklı köyü köprüsü mevkisinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırıda yaralanan Jandarma Er Fatih Çaybaşı, kaldırıldığı Artvin Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.




#Terör saldırısı
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Fatih Çaybaşı
٪d سنوات قبل