|

Kılıçdaroğlu'ndan Kütahyalı'nın 'Boşnaklara' hakaretine sert tepki

Boşnaklara yönelik hakaret içeren sözlerinin ardından Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV'den kovuldu. Kütahyalı'nın kovulmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında Rasim Ozan Kütahyalı'ya isim vermeden sert tepki gösterdi.

Yeni Şafak
14:10 - 21/11/2017 Salı
Güncelleme: 14:21 - 21/11/2017 Salı
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Beyaz TV'de dün akşam yayınlanan 'Beyaz Futbol' programında Boşnaklara yönelik hakaret içeren sözler söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepkiler çığ gibi büyüdü. Tepkilerin ardından Rasim Ozan Kütahyalı

Beyaz TV'den kovuldu. Kütahyalı'nın Boşnaklara yönelik hakaret içeren sözlerine bir tepki de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu grup toplantısında şu ifadeleri kullandı:


Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı. Bütün göçmenleri derinden yaraladı. Onlar ortak bir duyuru imzaladılar. Ben buradan ister Türkiye'de olsun, ister Bosna'da olsun, Arnavutluk'ta olsun, Yunanistan'da olsun bütün göçmen kardeşlerime ve bütün soydaşlarımıza buradan selam, sevgi ve dostluklarımızı gönderiyoruz. Sizin yanınızdayız sonuna kadar. Ve onlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü ile seslenmek istiyorum: Muhacir diye küçümsenenler tarihin yazdığı savaşta en geriye kalanlar, düşmanla sonuna kadar dövüşenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır.

#Rasim Ozan Kütahyalı
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce