|

Kilis Valisi Tekinarslan Azez'de

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Azez ilçesine geldi. Vali Tekinarslan, "Biz sadece Allah rızası ve insanca bir yaşam için buraya geldik. Bunun için de çabalıyoruz. Terör örgütü PKK ve DEAŞ’e karşı ortak duruşumuzu daima muhafaza etmemiz lazım" dedi.

Yeni Şafak
21:26 - 14/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:51 - 14/10/2017 Cumartesi
AA
Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan Azez'e gitti.
Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan Azez'e gitti.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Azez ilçesine geldi.

İnceleme ve görüşmeler yapmak üzere Suriye’de bulunan Vali Tekinarslan, Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’nın sınır kapısı karşısındaki Babüsselame Sınır Kapısı için yapılan yeni yolu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Azez ilçesindeki Meytem Camisi'ni ziyaret eden Tekinarslan, buradaki cemaat ile sohbet ederek Suriyelilerin sorunlarını dinledi.

Tekinarslan, Suriyeliler ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin tüm çabasının Suriye'nin daha iyi hale gelmesine yönelik olduğunu vurgulayarak "Birliğimizden kardeşliğimizden ayrılmadığımız sürece yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak. Devletimizin de milletimizin de tüm çabası buraların daha iyi olmasıdır. Bu yıl geçen seneden daha iyidir. İnşallah bir yıl sonra çok daha iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Mazlumlar için geldiniz"

Cami cemaatinden Ahmed Reşit ise Türkiye’nin bölgeye intikalinin çok faydalı bulunduğuna dikkati çekerek "Sayın Valim siz buraya mazlumlar için geldiniz. Mazlumların tüm rızasını aldınız. Türkiye buraya gelerek camilere ibadet yerlerine sahip çıktı. Türkiye bize Arap ülkelerinden daha çok yardımda bulundu. 400 yıldan bu yana Türkiye ile komşuyuz.'' dedi.

Ziyaretin ardından Azez'deki yerel meclis binasına geçen Tekinarslan, burada Kilisli ve Azezli iş adamlarıyla bir araya geldi.

"Amacımız bölgede ticari hayatı geliştirmektir"

Türkiye’nin bölgede yaşayan halkın temel ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Kilis ile Azez’deki iş adamlarını burada bir araya getirdik. Bir aydır bunun için çalışıyoruz. Türkiye bölgede yaşayan halkın temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Ekmek, su, barınma ve güvenliği sağlıyoruz. Elimizde ne imkan varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Bizim amacımız önümüzdeki günlerde bu ticari hayatı daha da geliştirmektir. Ticareti daha düzenli ve daha üretken hala getirmek istiyoruz. Ticareti bilen insanlarsınız. Benim görevim size ticari fırsatlar, imkanlar geliştirmektir. Öncüpınar sınır kapımızda bir tadilat ve genişletme yapacağız. İş adamlarının sınırdan giriş çıkışlarını kolaylaştıracağız."

Helalinden kazanan, hayırlı ve doğru yerlerde harcayan veya yatırım yapan tüccarlara her zaman destek olacaklarını ve onlara fırsat vereceklerini bildiren Tekinarslan, "Bölgede fitne çıkartmak isteyenleri biliyoruz. Sizler 2006-2009 yıllarında Türkiye'ye gidip gelen tüccarlarsınız. Bundan sonra birbirinizle yakın çalışma içerisinde olacaksınız. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) bu bölgeye gelerek burada işlenen katliam ve zulümlere son verdi." şeklinde konuştu.

"Bölgede nifak çıkartmak isteyenler var"

Tekinarslan, bölgede huzuru bozarak fitne ve nifak çıkartmak isteyenler olduğuna değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bölgede fitne ve nifak çıkartmak isteyenler var. Birbirimizden soğutmak isteyen ülkeler, kuruluşlar var mı, var ve hepimiz bunu biliyoruz. Bu kuruluş ve devletlere fırsat vermeyelim. Tüm Suriyeliler bizim kardeşimizdir. Tüm müminler kardeştir. Biz sadece Allah rızası ve insanca bir yaşam için buraya geldik. Bunun için de çabalıyoruz. Terör örgütü PKK ve DEAŞ’e karşı ortak duruşumuzu daima muhafaza etmemiz lazım. Burada inanç, imkan ve akıl olarak güçlü olacağız. Burada ticari hayatın gelişmesi imkan olarak gelişir ve bu da daha güçlü olmamızı sağlar. Karmaşık bir ortam ama sizlerin daha iyi bir ticaret yapmanız için elimizden geleni yapıyoruz. Azez Kültür Merkezi'nin tadilatı yapılacak, tır parkı açılacak. Belediye hizmetleri için daha etkin çalışılacak.”

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş de 6 yıl sonra Suriye'deki iş adamları ile bir araya geldiklerini hatırlatarak, "6 yıl aradan sonra ilk defa bir araya geldik. İnşallah bu toplantılara Kilis'te de devam ettireceğiz. Biz ticaretimizi geniş bir alana yaymak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Azez Yerel Meclis Başkanı Muhammed Hac Ali de Vali Tekinarslan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Bundan sonra Azez ile Kilis Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı tüccarlar beraber çalışacak." dedi.

#Azez
#Suriye
#Mehmet Tekinarslan
#PKK
#DEAŞ
7 yıl önce