|

'Kimse benim adıma racon kesmesin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adını kullanarak herkesi tehdit eden köşe yazarları ve trolleri uyardı: "Birilerinin şahsım adına racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yok. Racon kesilecekse, raconu bizzat kendim keserim..."

Yeni Şafak
04:00 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 04:30 - 21/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Teşkilatta süren değişim rüzgarı ve 16 Nisan Referandumu’na ilişkin önemli tespitlerde bulunan Erdoğan, halkoylamasında İstanbul’da ‘Hayır’ oylarının önde çıktığını hatırlatarak uyardı: “İstanbul’da teklersek Türkiye’de tökezleriz. İstanbul’da metal yorgunluğu olursa Türkiye paslanırız. İstanbul’da kıpırdanırsak Türkiye’de şahlanırız. İstanbul’u sağlam tutarsak, Türkiye’de de, dünyada da bizi yıkacak bir güç tanımıyorum.” İstanbul’un büyüklüğünü anlamayan ve bu şehri sevmeyenin AK Parti’ye veya İstanbul’a hizmet edemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, İstanbul’da AK Parti’ye olan destek oranının Türkiye ortalamasının altına düşmemesi gerektiğini kaydetti. Partililere ‘gurur ve kibirden uzak durun’ telkininde bulunan Erdoğan, çeşitli mecralardaki tartışma ortamlarında kendisi adına ‘racon kesenleri’ de uyardı. Erdoğan şunları söyledi:

DEĞİŞİM TASFİYE DEĞİL

“Kardeşim bize kibir gurur yakışır mı? Gurur Allah’a yakışır, bize değil o onundur. Bize ne oluyor ki afra tafra yapıyoruz, bize ne oluyor ki koltuklardan güç alma gayreti içerisine giriyoruz. Kibir bize yakışmaz. İdeal siyasetçi oturduğu koltuktan güç alan değil o koltuğa güç katandır. Hareketleniyoruz hareketleneceğiz. Gidilmedik il bırakmayacağız. İstanbul’da da çalınmadık kapı bırakmayacağız. Bölgesel ve küresel güç olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin değişime ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirecek olan bizleriz. Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz değişim asla tasfiye değil. Bizim siyasi anlayışımızda vefa çok önemlidir. Kongre sürecimizde yapacağımız değişim, kendimizi tazelemenin yanında bu vasfımızı da güçlendirmemize vesile olacak.”

ŞAHSIM ADINA
AYAR VERİYORLAR

“Zaman zaman kamuoyunda, medyada, partimiz içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediğim tartışmaların yaşandığına şahit oluyoruz. Genellikle sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda, birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum; benim, milletimle, partimle paylaşacağım bir düşüncem, bir teklifim, bir hissiyatım varsa, bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse, bu raconu bizzat kendim keserim. Bu da böyle bilinmeli. Herhalde dünyada benim kadar şeffaf olan, açık konuşan bir başka lider var mıdır, onu da pek bilmiyorum. Bir kişiye mesaj vermem gerekiyorsa bunu zaten sözcülerim aracılığıyla yapıyorum.”



HİÇBİRİSİ BENİ BAĞLAMAZ

“Şahsımın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın benimle ilgisi yoktur, partimle ilgisi yoktur. ‘Efendim şu köşe yazarı şöyle yazmış, böyle yazmış, şu yazarın işte Cumhurbaşkanı ile şöyle dostluğu var’. Hiçbirisi beni bağlamaz. Bunlara da ihtiyacım yok. Ben zaten konuşuyorum. Bunlara gerek yok ki. Ben derdimi anlatmaktan aciz de değilim, yeri geldiği zaman bunları anlatıyorum, anlatmaya da devam edeceğim. Hele hele başkalarının adına açılmış sosyal medya hesapları ve köşe yazıları gibi mecraları aracı kılma alışkanlığım kesinlikle bulunmuyor. Meydanı sosyal medyanın dehlizlerinde gizlenerek, bu hareket içinde fitne çıkartmak isteyenlere asla bırakmayız.” 

İttifakmış müttefikmiş h
ükmünü yitirir

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekâtı ile batı ülkelerinin bölgedeki oyununu açığa çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, “Meselenin DEAŞ değil bölgenin yeniden dizaynı olduğunu açıkça belirtemedikleri için yanlarına başka terör örgütlerini alarak bunu sürdürüyorlar. Gözümüzün içine baka baka bu dost görünenler bize yalan söylüyorlar. PKK ile PYD ile YPG’yi ve Suriye Demokratik Güçleri olarak belirlenen bir isim ki onu yine değiştirdiler, kurulmuş veya kurulacak tüm örgütlerin aynı yapı olduklarını çok iyi bildikleri halde, dost görünenler bize yalan söylüyor. Suriye ve Irak haritasındaki güçlerin dağılımına bakan herkes oynanan oyunun amacını açıkça görecektir. Hangi ülkenin silahları PKK’da var, hangi ülkenin silahları DEAŞ’ta var biz bunları biliyoruz” dedi. Terör koridoru projesini ısrarla sürdüren ABD’yi isim vermeden eleştiren Erdoğan, “Bugün bölgede güç gösterisi yapan herkes işine bittiğinde çekip gidecek ama biz bundan sonra da coğrafyamızda kalacağız. Sınırlarımız boyunca kurulan terör yapıları ile uzun ve kanlı mücadeleyi verecek olan bu ülkeler değil, Türkiye. Hedefleri politik olabilir bizim için mesele beka meselesidir. Bekamız sözkonusu olduğunda, gözümüz kimseyi görmez, görmeyecektir. İttifakmış, müttefiklikmiş, ticaretmiş, istikbalimiz sözkonusu olduğunda bunların hepsi de hükmünü yitirir, bu böyle bilinmelidir” diye konuştu.


Tulumla
gelecekler

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine yeltenen FETÖ’cü hainlerin duruşmalara artık tulumlarla getirileceğini hatırlattı. “Yakın zamanda bunları özel hazırlanmış tulumları içerisinde göreceksiniz. Özel elbiselerle duruşmalara geldiğiniz göreceksiniz. Yıl sonuna kadar yargımızın bunlarla ilgili kararları büyük ölçüde vermiş olacağına inanıyorum. Çok vaktimiz yok, ana-babalar, kardeşler, eşler ağlıyor” diyen Erdoğan, bir kısmı ABD’de bir kısmı da Avrupa ülkelerinde barınan FETÖ’cüleri sonuna dek kovalayacaklarını vurguladı. Erdoğan, “Ha PKK, ha FETÖ, ha DEAŞ, ha FETÖ. Al birini vur öbürüne. Bu ihanet çetesi Türkiye’nin geleceğine saldırmıştır. Milletimiz tek yumruk. Bu ihanet çetesine geçit vermemiştir” dedi.

‘Türk’
diye geçinen
o ahlaksız...

Almanya’da kendisini ‘Türk’ olarak tanımlayan ve içinde “Erdoğan’ı kızdırmak isteyen Özdemir’e oy versin” ifadeleri bulunan seçim afişi hazırlatan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’e de tepki gösteren Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu: “Almanya seçime gidiyor ama hâlâ bizimle uğraşıyor. Bizde referandum oldu bizle uğraşdılar. Sözde Türk diye geçinen bir ahlaksız orada, terör örgütü ile ‘Hayır’ kampanyası yaptı. Ya bunların demokrasi ile falan alakası yok. Yalan bunlarda gani. Türkiye düşmanı olan partilere sakın ha oy vermeyin. Türkiye dostu olanlarla beraber olun, küçük partiymiş falan sakın ona bakmayın, verin onları büyütelim. Şu anda ne diyorlar, ‘Demokratik mücadelemize karışıyor...’ Ne alakası var. Kalkıp sizin bize yaptığınızı yapmıyoruz. Biz sadece vatandaşlarımıza Türkiye düşmanlarına sandıkta demokratik bir ders verin diyoruz, bu kadar.”

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Haliç Kongre Merkezi
#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce