|

Kimse sokakta kalmayacak

Sokakta yaşayan evsiz ve kimsesizler için harekete geçildi. Vakıflar ve ASPB İl müdürlükleri tarafından 81 ilde tespit edilecek evsizler, misafirhanelere yerleştirilecek. Bu imkan dahilinde değilse, pansiyon, otelde konaklamaları sağlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2017 الإثنين
Güncelleme: 02:04 - 16/01/2017 الإثنين
Yeni Şafak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kış aylarında sokaklarda kalan evsiz ve kimsesizler için harekete geçti. Çalışmalarıyla ilgili Yeni Şafak'a bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Hiçbir vatandaşımız soğuk kış günlerinde dışarıda kalmasın istiyoruz. 81 il müdürlüğümüz ve vakıflarımız aracılığıyla evsizlerin barınma sorununa kalıcı çözüm üreteceğiz" dedi.



KALICI ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ


Yaptıkları çalışmanın amaçlarından birinin, kalıcı çözümü kabul etmeyen, ilk fırsatta sokakta yaşamaya devam eden vatandaşlara bir çözüm sunmak olduğuna değinen Kaya, "Kış günlerinde, valiliklerimiz ve bazı belediyelerimiz kapalı spor salonlarında ya da kendi imkanlarıyla açtıkları misafirhanelerde evsizleri barındırıyor. Ancak evsiz vatandaşlarımızla ilgili sağlıklı bir veri tabanı olmadığından ve takipleri sağlıklı bir şekilde yapılamadığından, her kış mevsiminde bazı aksaklıklar yaşanıyor. Bu uygulamayla, 81 il müdürlüğümüz ve vakıflarımız aracılığıyla evsizlerin barınma sorununa kalıcı çözüm üreteceğiz" dedi.





YENİ BİR HİZMET MODELİ UYGULANACAK


"Sokakta yaşayan vatandaşların tespitinin ardından, masraflarını üstlenerek kışın soğuk ve karlı günlerinde barınabilecekleri kalıcı mekânlar ayarlayacağız" diyen Bakan Kaya, "Bizim burada birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın kışı sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlamak. Bu uygulamayla sürekli ve tüm yurt genelinde uygulanabilir bir hizmet modeli başlatıyoruz. İnşallah, soğuk kış günlerinde kimse dışarıda kalmayacak" ifadelerini kullandı.



41 bin genç memur oldu


Annesiz-babasız çocuklara sahip çıkan ve onların bakımını üstlenen devlet, çocuklarını iş hayatında da yalnız bırakmıyor. 18 yaşını doldurdukları için Çocuk Esirgeme Yurtlarından ayrılmak zorunda kalan kimsesiz gençlere iş imkanı sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yurtlarda kalmış 3 bin 220 gencin kamuda istihdam edileceğini açıkladı. Devlet koruması altına alınan çocukların hayata güçlü bir şekilde adım atabilmeleri için bakımlarının yanı sıra eğitim, spor gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine yönelik destekler de veriliyor.



3 BİN KİŞİ DAHA YERLEŞTİRİLECEK


Reşit olmadan önce en az 2 yıl koruma altında kalan ve Bakanlığa ait kuruluşlarda bakım altındayken reşit olan gençlere de, kamuda istihdam hakkı tanınıyor. Bakanlığın verilerine göre, istihdam hakkı kapsamında kanunun yürürlüğe girdiği yıldan bu yana 41 bin 27 koruma altındaki genç işe yerleştirildi. Bu yıl içerisinde de başvuru yapan 5 bin 2 koruma altındaki gençlerden 3 bin 220'si, pozisyon ve KPSS sonuçlarına göre kamuda istihdam hakkı kazanacak.



#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
#Evsizler
#Kimsesizler
٪d سنوات قبل