|

Kimsenin haddi değil

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanımasının büyük hata olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, “Hiç kimsenin bölge üzerinde tek taraflı, keyfi birtakım kararlar almak hakkı da haddi de değildir. Bu zirvede İslâm dünyası en açık şekilde bunu ilân etmiştir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:26 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Göç ve Uyum Sempozyumu’nun açılışına katılan Başbakan Binali Yıldırım, kendisine resim hediye eden Suriyeli çocuklarla fotoğraf çektirdi.
Göç ve Uyum Sempozyumu’nun açılışına katılan Başbakan Binali Yıldırım, kendisine resim hediye eden Suriyeli çocuklarla fotoğraf çektirdi.

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanımasına ilişkin, “Bu kararla bölgede işgal faaliyetleriyle sürekli alan genişleten ve Filistin’de, Kudüs’te fiili durum yapan İsrail ödüllendirilmiştir. İsrail zulmü altındaki mazlum Filistin halkı ise maalesef bir kez daha cezalandırılmıştır” dedi. Yıldırım, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca “Anadolu Dünya Dolu” sloganıyla Point Hotel’de düzenlenen 'Göç ve Uyum Sempozyumu'nda katılımcılara hitap etti.

EN MERHAMETLİ ÜLKE TÜRKİYE

Türkiye’de 600 bine yakın misafir öğrencinin bulunduğunu belirten Yıldırım, 191 değişik ülkeden toplamda 3,7 milyon kişinin uluslararası koruma statüsü ile Türkiye’de ikamet ettiğine işaret etti. Mültecilerin durup dururken Türkiye’ye gelmediğini, bir çoğunun memleketlerinden hicret etmek zorunda kaldığını anlatan Yıldırım, “Göç, hicret. Hicreti bizim kadar kimse bilmez. Hamd olsun bugün bu anlayışla yeryüzünün en merhametli, en şefkatli ülkesinin adı Türkiye’dir.” diye konuştu. İslâm İşbirliği Teşkilâtı (İİT) Olağanüstü Zirvesi’ne de değinen Yıldırım, ABD Başkan Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ettiği ve büyükelçiliğini buraya taşıyacağı açıklamalarını hatırlattı.

YETKİ GÖÇ İDARESİNE VERİLİYOR

Türkiye’nin, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, bu durumu kabul etmeyeceğini ve Kudüs’ün Türkiye için kırmızı çizgi olduğunu dünyaya açık ve seçik şekilde ilan ettiğini kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: “Hiç kimsenin bölge üzerinde tek taraflı, keyfi birtakım kararlar almaya hakkı da haddi de yoktur. Bu zirvede İslâm dünyası en açık şekilde bunu ilân etmiştir. dedi. Yıldırım, “Bundan böyle göçmen, mülteci konularının daha iyi koordinasyonu, daha verimli sürdürülmesi için bütün mülteciler ve göçmenlerle ilgili yetkiyi, Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne devrediyoruz. Böylece yapılması gereken işler, tek merkezden koordine edilecek” dedi.

STEVE JOBS DA SURİYELİYDİ

Yıldırım, “Dünyada sığınmacı haklarıyla ilgili süreçler, artık kırmızı alarm vermeye başladı. Biz duvarlarımızı yükseltelim, hiç kimse içeri girmesin, bize ulaşmasın da kim uğraşırsa uğraşsın. Olaya böyle yaklaşırsanız insanı görmezsiniz. Unutmayalım, Amerika ve Avrupa kıtasının göçlerle şekillendiği bir tarihi gerçektir. Göçlerle şekillenen Amerika, bugün dünyanın ekonomi olarak, diğer birçok alanda en önde gelen ülkesidir” şeklinde konuştu. Yıldırım, Steve Jobs gibi bugün bilişimin, teknolojinin mucidi sayılabilecek bir insanın da göçmen olarak başka ülkeye gitmek durumunda kaldığını anlattı. Yıldırım, Jobs’un, Suriye asıllı Abdulfattah Jandali’nin oğlu olarak dünyaya geldiğini söyledi.

Arakanlılarla buluşacak

Myanmar’ın zulmünden kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için Başbakan Binali Yıldırım Bangladeş’e gidiyor. 18- 20 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek ziyarette Yıldırım, Arakanlı sığınmacıların Bangladeş’te barındıkları kampları ziyaret edecek. Yıldırım, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina ile de bir araya gelecek. Başbakan Yıldırım ile Hasina görüşmesinde Türkiye’nin Arakanlılar için yapacağı 25 bin konutun yerinin belirleneceği ifade ediliyor.

#Binali Yıldırım
#Kudüs
#Myanmar
6 yıl önce