|

Kınıyorum

FETÖ'ye NATO korumasının son halkası Norveç'e tepki gösteren Adalet Bakanı Bozdağ, "Avrupa darbecilerin, teröristlerin, katillerin sığınacağı bir güvenli liman olmamalıdır. Norveç'in aldığı bu kararı kınıyorum" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:28 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bekir Bozdağ
Bekir Bozdağ

Norveç'in FETÖ'cülere sığınma vermesini yorumlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Batılı ülkelerde Türkiye aleyhine çalışanlara üst düzeyde korumalar sağlandığını vurguladı. Sinop'taki açıklamasında Bozdağ, Avrupa ülkelerinde sığınma hakkı verilmesi sonrası iade süreçlerinin tıkandığına işaret ederek, Norveç'in kararını kınadığını belirtti. Bozdağ şunları söyledi: “Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Avrupa, darbecilerin, teröristlerin, katillerin sığınacağı bir güvenli liman olmamalıdır. Gerek Norveç gerekse diğer Batılı ülkeler hem hukukun evrensel ilkelerini Türkiye sözkonusu olunca pervasızca çiğniyorlar hem de demokratik değerleri Türkiye sözkonusu olunca gözardı ediyorlar. Bu açık bir çifte standarttır. Kabul edilemez bir durumdur."



O TERÖRİST MUTLAKA GETİRİLECEK


Terörist Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD'li mevkidaşı Jeff Sessions ile görüştüğünü hatırlatan Bozdağ, “Gülen'in Türkiye'ye iadesinin Türk halkı için ne anlam ifade ettiğini paylaştım. Beklentileri ifade ettim” dedi. Gülen'i getirmek için tüm yöntemleri kullanmaya devam edeceklerini bildiren Bozdağ, “Gülen eninde sonunda Türkiye'ye getirilecek ve Türk yargısının önüne çıkarılacaktır” diye konuştu.


#FETÖ
#NATO
#Adalet Bakanı
#Bekir Bozdağ
7 yıl önce