|

Kirli sicilinizi biliyoruz

Referandum sürecinde CHP’nin yumuşak üslubuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, “CHP birden bire kuzu gibi oldu. O CHP gitti, başka CHP geldi. Yumuşak söylemler, yepyeni bir kılığa girerek aklı sıra milleti kandıracaklar. Millet sizin geçmişinizi bilir, milletin elinde sizin kabarık siciliniz var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:15 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında yoğun bir mesaide bulundu. Önce Elazığ'da 'Vefa Buluşması'na katılan Yıldırım, ardından Tunceli ve Batman'da düzenlenen mitinglerde vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, özetle şunları söyledi:


Türkiye'nin önünü açacak, milletin değişim konusundaki kararlılığını açık bir şekilde ortaya koyacak gün yaklaştı. 16 Nisan, Türkiye'nin yeni bir miladı olacak, 16 Nisan ile birlikte Türkiye aydınlık yarınlara yelken açacak. Sıkıntılarla, zorluklarla heba edilen kayıp yıllar devam etsin istemiyoruz. Amacımız, insanımızın yüzü gülsün, gönlü şenlensin, ocağı aydınlansın. Bunun dışında başka hiçbir muradımız, başka hiçbir beklentimiz yok.







CHP BİRDEN KUZU GİBİ OLDU


Anayasa değişikliğine ilişkin Meclis'te yapılan görüşmeler sırasında kıyamet koparıldı. Artık, son sözü millet söyleyecek. Meclis'ten geçti onaylandı, CHP birden bire kuzu gibi oldu. O CHP gitti, başka CHP geldi. Yumuşak söylemler, sanki o Meclisi birbirine katan CHP yok, yepyeni bir kılığa girerek aklı sıra milleti kandıracaklar. Millet sizin geçmişinizi bilir, milletin elinde sizin kabarık siciliniz var.



MİLLET GEREKEN DERSİ VERECEK


Son dakikada şirin gözükmekle milleti aldatacağınızı mı zannediyorsunuz? Klasik CHP zihniyeti “Hayır" diye diye bugünlere geldi. Bunlar 'hayır'cı. Ne kadar güzel iş varsa hep bunlar 'hayır' dediler, şimdi de 'hayır' diyorlar. Geleneği bozmadılar ama milletimiz her seferinde bunlara gereken dersi verdi, bu sefer de verecek. Bize yakışan, ülkemizin menfaatine olan ne ise onu gerçekleştirmektir. Türkiye daha büyük hedeflere yürümek için, yönetim sisteminde geçmişten gelen arızaları ortadan kaldırmak mecburiyetindedir.







Her renk her mezhep zenginliğimiz


Tunceli'deki konuşmasında, hangi partiye gönül verirse versin herkesin, Türkiye'nin geleceği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefi için bir ve beraber olması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, “80 milyon vatandaşımızın hepsini, aynı muhabbetle sevdik. Her rengini, her mezhebini, her meşrebini zenginliğimiz olarak gördük. Bütün ret ve inkar politikalarını sona erdirdik. Ayrıca milyonlarca sığınmacıyı bağrına basan Türkiye, önce kendi vatandaşlarıyla bütünleşmeseydi bugün dünyanın vicdanı haline gelmezdi. Türkiye'nin hiçbir evladını kaybetmeye asla rızamız olamaz. Tek bir insanımızı terör örgütlerine, cinayet şebekelerinin insafına bırakmayacağız. Herkes, her vatandaşımız siyaset yoluyla kendini ifade edecek. Bu topraklarda kardeş kavgasına, Dersim vahşetine, o acılara izin vermeyeceğiz. Dersim'e bu acıları yaşatanları da tarih sorgulayacak" dedi.





Siyasetimiz çukur değil eser siyaseti


Yıldırım, Batman'da yaptığı konuşmada da Türkiye'nin artık bütün ağırlıklarını üstünde atacağını ve 16 Nisan'dan sonra koşarak hedeflerin ulaşacağını belirtti. Yıldırım, “Tek bir insanımızı terör örgütlerine, cinayet şebekelerine feda etmeyeceğiz. Vatandaşımız kendini özgürce ifade edecek. Eski Türkiye'de yasaklar vardı, Kürtçe yasaktı. Issızdı bu topraklar. Vatandaşa dayatılan anlamsız kurallar vardı. 7 Haziran'da HDP'ye bir şans verdiniz ama onlar bu şansı kullanamadılar. Kandil'in emrine girip hendek kazdılar ve gençlerimizin geleceğini kararttılar. PKK terör örgütünün Batman gibi bir sorunu yok. Bölge gibi bir sorunu yok. Kürtler gibi bir sorunu yok. Bütün Kürt kardeşlerimizin PKK gibi bir sorunu var. Biz çözümsüzlüğü dayatan çukur siyaseti değil, biz eser siyaseti yapıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz" dedi.









#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Anayasa referandumu
#CHP
7 yıl önce