|

Kırmızı plaka Roman çadırında

Naylon çadırda doğup büyüyen Türkiye’nin ilk Roman milletvekili CHP’li Özcan Purçu, TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçilince söz verdiği gibi kırmızı plakayla ilk ziyaretini naylon çadırlarda yaşayan Romanlara yaptı.

Yeni Şafak
08:32 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 06:35 - 27/11/2015 Cuma
DHA

İzmir'in Urla ilçesi Sıra mahallesindeki Romanların çiçeklerle karşıladığı Purçu'ya CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de eşlik etti. Ziyarette konuşan Purçu, Romanlar'dan çocuklarını erken evlendirmemelerini, okutmalarını istedi. Naylon çadırda doğup büyüdüğünü, elektrik olmadığı için gaz


lambası ışığında ders çalıştığını, su yokluğunda camiden su taşıdığını, ayakkabısı olmadığı için annesinin terliği ile okula gittiğini anlatan Purçu, çocuklardan kendisini örnek almalarını istedi.



Ziyaret sırasında talihsiz bir kaza da yaşandı, Purçu'nun makam aracı Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın ayağının üzerinden geçti. Hemen hastaneye kaldırılan, tedavinin ardından mahalleye dönüp toplantıya yetişen Uyar Romanların 'Helal başkan' tezahüratı ile karşılandı. Uyar'ın ayağındaki ezilme nedeniyle seke seke yürüdüğü görüldü.


#Türkiye
#Roman
#Özcan Purçu
#TBMM Başkanlık Divanı
#CHP Grup Başkanvekili Levent Gök
#İzmir Milletvekili Zeynep Altıok
#CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter
#Urla
#İzmir
8 yıl önce