|

Kırşehir'de dükkanı yakılan esnaf konuştu

Terör protestolarının şiddete dönüştüğü Kırşehir’de yakılan işyerlerinden birinin sahibi olan Ağırman kardeşlerin, babalarını 1993 yılında teröre kurban verdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
09:58 - 11/09/2015 Cuma
Güncelleme: 10:05 - 11/09/2015 Cuma
Diğer

Kırşehir'de salı gecesi terör protestosu olarak başlayan olaylarda, 4 işyeri yakıldı. Bu işyerlerinden biri de unlu mamul işiyle uğraşan Ömer (23) ve Kahraman Ağırman (24) kardeşlerindi. Mardin'den 15 yıl önce anneleriyle Kırşehir'e gittiklerini söyleyen Ömer Ağırman, babası Salih Ağırman'ın 37 yaşındayken terör saldırısında öldüğünü anlattı.



12 AİLE EKMEK YİYOR'

Şoför olan babasını 1 yaşındayken kaybettiğini belirten Ağırman, annesinden dinlediği Midyat-Kayalınar Köyü arasındaki kanlı saldırıyı şöyle anlattı: “Babam bir gün köyde bulunan 29 kişiyi dolmuşuna alarak ilçeye doğru yola çıkmış. 15 kilometre yol aldıktan sonra terör örgütü üyeleri, uzaktan kumandalı el yapımı bombayı patlatarak aracı havaya uçurmuş. Babam ve 26 arkadaşı o saldırıda yaşamını yitirmiş. Yani babamızı teröre kurban verdik."





Habertürk'ün haberine göre terörün gelip yine kendilerini bulduğunu vurgulayan Ömer Ağırman, “Gözü dönmüş insanlar bizim ekmek kapımıza saldırdı. Dükkânımız kullanılamaz hale geldi. Grubun içinde Kırşehirli olmadığını zannettiğim kişiler vardı. Biz terör nedeniyle 15 yıl önce bu topraklara geldik. Her zaman kardeşce yaşadık. Bu ekmek teknesinden 12 aile ekmek yiyor. Şimdi çalışanlarımız da sıkıntıya girdi. Bir anda 12 aile aç kaldı. Terörün bir an önce bitmesini istiyoruz" dedi. İşyerlerinde 200 bin lira zararın olduğunu kaydeden Ağırman, “İnşallah bu tür saldırılar bir daha olmaz. Kardeş kardeş yaşamaya devam ederiz" diye konuştu




#Kırşehir
#Ağırman kardeşler
#1993 yılı
#Kahraman Ağırman
9 yıl önce