|

Kışlada yine zehirlenme

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda yine zehirlenme vakası yaşandı. Önceki gün 69, dün de 500 asker, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Şehirde daha önce de iki ayrı toplu zehirlenme olayı yaşanmıştı. Manisa Savcılığı, bugün konuyla ilgili açıklama yaparak, "731 asker yemekten etkilendi, yemek şirketinden 21 kişi gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/06/2017 الأحد
Güncelleme: 10:28 - 18/06/2017 الأحد
Yeni Şafak
Manisa'da 1 ay içinde dördüncü vaka
Manisa'da 1 ay içinde dördüncü vaka

Manisa’da önceki gün 69, dün de 500 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu. Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nın General Seyfettin Çalbatur Kışlası’nda önceki akşam yemeğinin ardından 85 asker, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle revire müracaat etti. 69 asker, buradaki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Zehirlenme belirtileri görülen askerlere serum tedavisi uygulandı.

TEMİZ ÇIKTI

Erlerden alınan kan, idrar, gaita örneklerinin laboratuvar tetkiklerinde toksikolojik bulguya rastlanmadı. Müşahede altına alınan 69 asker, dün saat 13.30'da taburcu edilerek birliklerine katılırken, su ve gıda numuneleri tahlile gönderildi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "6 bin erin eğitim aldığı birlikte ikinci kez böyle bir hadisenin yaşanmış olması bizleri derinden üzdü” dedi.


DÜN DE 500 ASKER

Dün akşam saatlerinde de 500 askerbesin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Vali Güvençer, "300 Mehmetçik hastanelerde, 200 asker de revirde müşahede altına alındı. Durumu ağır asker bulunmuyor" dedi. Bu arada, Manisa’daki 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 23 Mayıs'ta da bin 49 asker zehirlenmiş, er Hüsnü Özel hayatını kaybetmişti. Olay tarihinde tüketilen menüde olan hindi eti ve spagetti makarnada salmonella bakterisine rastlanmıştı. Bu üzücü olaydan üç gün sonra ise yine 6. Jandarma Komando Eğitim Alayı’nda 70 asker yemekten zehirlenmişti.

İnceleme başlatıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü kışladaki askerlerin zehirlenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Özlü, “Hem Sağlık Bakanlığı hem Milli Savunma Bakanlığı olayı inceliyor. Savunma Bakanımız Manisa’ya gidiyor” dedi.


#Kışla
#Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı
#Faruk Özlü
#Milli Savunma Bakanlığı
٪d سنوات قبل