|

Kissinger İstanbul'a 1 numara için geldi

Firari gazeteci Tuncay Güney'den yine şok iddia: 'Henry Kissinger Türkiye'ye 1 numara için geldi. Adını söylersem beni öldürürler. Perinçek biliyor”

Şaban Arslan
00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 01:24 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Kissinger İstanbul'a 1 numara için geldi
Kissinger İstanbul'a 1 numara için geldi

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e ağır suçlamalarıyla gündeme oturan Tuncay Güney, gözaltına alınan ve tutuklananların dışında başka önemli isimlerin de bulunduğunu iddia etti. Tuncay Güney, Henry Kissinger'ın İstanbul'a Ergenekon örgütünün en tepesinde bulunan '1 numara' için geldiğini söyledi.

Yeni Şafak'a konuşan Güney Ergenekon operasyonuyla ilgili 'Türkiye'de tesbihin ipi koptu, taş dağıldı. Doğu Bey'in gözaltına alınması çok ilginç. Doğu abi çok şey biliyor çünkü. Bu kişiler çok güçlü, kendilerini mutlaka savunurlar. Örümcek ağı gibi tüm Türkiye'yi sarmışlar. Başetmek çok güç. Hedef AK Parti'nin bir şekilde gitmesidir' dedi.

PERİNÇEK BİLİYOR

Tuncay Güney, 'Ergenekon yapılanmasının tepesinde kim var' sorusuna ise 'Sana tavsiyem, bu soruyu Doğu Bey'e (Doğu Perinçek) sor. Çok yere ulaşırsın. Kusura bakma 1 numarayı asla söyleyemem' cevabını verdi. Güney, 'Bazı emekli paşaların ismi zikrediliyor' sorusuna da 'Bilinen biri ama asla bulaşma. 1 numara olduğu çok az kişi tarafından biliniyor ama 1 numara, çok güçlü' diye konuştu.

ABD eski Savunma Bakanı Henry Kissinger'in Türkiye'ye, '1 numara' ile görüşmek için geldiğini ileri süren Tuncay Güney, 'Kissinger Zion adlı tarikatın başkanı. Bu tarikatla bağlantılı çok şey var. Doğu Bey her şeyi biliyor' şeklinde konuştu.

DOĞUŞTAN MUSEVİYİM

Kanada'ya gitmeden önce 6 ay boyunca bir televizyon kanalında 'Doruktakiler' adlı siyaset programı yaptığını anlatan Tuncay Güney, 'Ben doğuştan Museviyim. Rahmetli babam göçmen, Sabetayist. Annem yaşlı, 73 yaşında. Bu konuda sakladığım birşey yok. Ama o kanala girerken benden, Müslüman olduğuma dair yazı istediler. Müftülüğe gidip, 130 dolara aldığım 'Müslüman olmuştur' diye bir yazı götürüp verdim' dedi' dedi. Toronto'da bir sinagogda din görevlisi olarak çalıştığını anlatan Tuncay Güney, 'Tanrı'nın İsraili için çalışıyoruz. Politika yapmıyoruz' diye konuştu.

KÜÇÜK, DHKP/C'YLE İLİŞKİLİ

Tuncay Güney, 2001'de polise verdiği ifadede, bir dönem JİTEM'in kurucusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, PKK'ya ve Kuzey Irak Kürtlerine silah sattığını iddia etmişti. Veli Küçük'le ilgili iddialarını sürdüren Tuncay Güney, 'Veli Paşa DHKP/C örgütü ve bir siyasi parti içinde çok etkili bir isim. DHKP/C örgütüyle, Bayrampaşa Cezaevi'nde yaralanan Meral Hıdır'la vasıtasıyla kontak kuruluyor' dedi.





16 yıl önce