|

Kitap kurtları Üsküdar’da buluştu

Bu yıl ikincisi düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı Bağlarbaşı Kongre Kültür Merkezi'nde kapılarını açtı. Fuarın bu yılki onur konuğu gazetemizin yazarlarından tarihçi Mehmed Niyazi Özdemir oldu. Açılışı yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Her yaş grubundan gençlerin kitaba ve kitap fuarlarına olan ilgisini görmek beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 11:41 - 29/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Üsküdar Kitap Fuarı başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı 4 Haziran'a kadar çeşitli paneller, imza günleri ve etkinliklerle devam edecek. Fuarın bu yılki onur yazarı gazetemizin hafta sonu eki yazarlarından Mehmed Niyazi Özdemir oldu.


Üsküdar Kitap Fuarı'nın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Avcı, Üsküdar Belediyesi'nce düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanı olarak ilk resmi programının bir kitap fuarı olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.



GENÇLERİN İLGİSİ FAZLA


Kitap okumanın kültürler arası köprülerin kurulmasına vesile olduğunu söyleyen Avcı "Kitap fuarlarına özellikle gençlerimiz ilgi göstermeli ve bol bol kitap okumalıdırlar.Katılmış olduğum kitap fuarlarında her yaş grubundaki gençlerin kitaba ve kitap fuarlarına olan ilgisini görmekteyim. Bu da beni mutlu ediyor" dedi. Üsküdar Kitap Fuarı'ndaki çeşitliliğin geçen yıla göre arttığını da belirten Avcı, "Fuarımızın şeref yazarı olarak özellikle gençlerimizin Mehmet Niyazi'nin eserlerine gösterdikleri ilgiyi zaten biliyorum. Geçen yıl da şahit olmuştum. Ama inşallah bu artarak devam edecek" şeklinde konuştu.



KİTAP ARAMIZDA KÖPRÜLER KURAR


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de cahillikten uzaklaşmanın ilk adımının okumak olduğunu aktararak, şunları kaydetti: "Kitap okumak yeni dünyaların kapılarını açar, köprüler kurar. Kültürler arası bilgi alışverişine aracılık eder."



YAZARLARA İMZA ETKİNLİKLERİ


Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde açılan fuarda, Yavuz Bülent Bakiler, İhsan Süreyya Sırma, Beşir Ayvazoğlu, Ahmet Taşgetiren, Ali Ayçil, Abdurrahman Dilipak, İbrahim Paşalı, Güray Süngü, Mustafa Armağan, A. Ali Ural, Cevat Akkanat, Bahtiyar Arslan, Tarık Tufan, Nehir Soysal Aydın, Erdal Demirkıran, Bahadır Yenişehirlioğlu, Nurhan Atasoy, Alev Erkilet, Arzu Kadumi, Senai Demirci, Bülent Akyürek, Ali Haydar Aksal, Bülent Parlak, Tuncel Altınköprü, Fatih Çıtlak, Kahraman Tazeoğlu, Adem Turan, Dursun Gürlek, Güven Adıgüzel'in aralarında bulunduğu yazarlar imza etkinliklerine ve panellere katılacak.


#Üsküdar Kitap Fuarı
#Mehmed Niyazi Özdemir
8 yıl önce