|

Kızılay ihtiyaç sahibi ailelere yardım etti

Türk Kızılayı Karabük Şubesi, Türk ve mülteci ailelerden oluşan ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı yaptı.

Yeni Şafak
18:13 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 18:16 - 15/12/2017 Cuma
IHA
Türk Kızılayı Karabük Şubesinden ihtiyaç sahiplerine yardımda bulnudu
Türk Kızılayı Karabük Şubesinden ihtiyaç sahiplerine yardımda bulnudu

Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığı, Toplum Gönülleri Vakfı ve üniversite öğrencileri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve kıyafet yardımı yapıldı.

Kızılay Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, Karabük’te bulunan Türk ve mülteci ailelerden yardıma muhtaç olanlar tespit edilerek gerekli yardımların yapıldığını söyledi.

Uzun, yaptıkları çalışmalarda 80 aileye 2 bin 600 parça kıyafet ve 10 aileye gıda yardımı yapıldığını belirterek, “Öğrencilerimiz gerçekten çok özverili ve duyarlı. Gençlerimize ben bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Bu yardımların toplanmasında ve dağıtılmasında canla başla çok güzel bir çalışma sergilediler. Bu yardımlarında özverili bir şekilde devam edeceğine inanıyorum. Karabük’te yaşayan, Türk ve mülteci konumunda olan tüm yardıma muhtaç ailelerimize elimizden geldiğince yardım yapıyoruz. Yaptığımız yardımlarda ailelerin adreslerine giderek yaşam şartlarını tespit ediyoruz, personellerimiz incelemelerini yapıyor ve durumlarını kayıt altına alıyoruz. Yapılacak yardımları da bu çerçeve de yapıyoruz. Bugüne kadar
600
adet yatak, yaklaşık bin
200
adet de battaniye yardımında bulunduk. Türk Kızılayı Karabük Şubesi olarak Karabüklü hemşerilerimin de yardımlarını bekliyorum. Karabük’te gerçekten muhtaç durumda olan çok ailemiz var. Bu ailelerimize Karabük olarak elimizden geldiğince sahip çıkacağımızı biliyorum. Kızılay Karabük Şubesi olarak doğru kişilere doğru yardımların yapılması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
#Karabük
#Kızılay
6 yıl önce