|

Kızıldağ yeniden rejimin eline geçti

Kesep'e kadar geri çekilmek zorunda kalan Esad rejimine bağlı kara birlikleri yoğun bombardıman altında tuttukları Kızıldağ'ın büyük bir bölümünü yeniden ele geçirdi. Rejim güçleri ayrıca Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgesine top atışına başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 00:11 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Türkmendağı'ndaki Rus destekli rejim saldırıları aralıksız devam ediyor. Üç gün önceki çatışmalarda Türkmenlerin eline geçen stratejik öneme sahip Kızıldağ tepesi, tekrar rejim güçlerinin kontrolüne geçti. Ulaştığımız Tükmen komutan yoğun bombalardan ötürü geri çekildiklerini anlatırken, Kızıldağ'ı almak için saldırıya geçeceklerini ve bunun için uygun zamanı beklediklerini söyledi. Rejim güçleri Suriye'de Lazkiye ili kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgesine de yoğun top atışına başladı. Bölgeler uzaktan atılan füze, havan ve tank atışlarıyla yoğun şekilde vuruluyor. Bölgeden yükselen dumanlar sınırdan da görülüyor.



Yamadi kampı boşaltılıyor


Türkiye'nin sıfır noktasında Suriye sınırı içinde bulunan Yamadi kampı da Kızıldağ'ın rejim güçlerine geçmesi gerekçesi ile boşaltıldı. Kamp içinde bulunan yaklaşık 3 bin Türkmen, küçük gruplar halinde AFAD ve Başbakanlık ekipleri tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan AFAD kamplarına yerleştiriliyor. Lazkiye kırsalından da evlerini terk ederek Türkiye sınırına gelen 100 kişi yapılan işlemlerin ardından Türkiye'ye alınmaya başlandı. Son 3 günde çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan 120 kişinin Türkiye'ye alındığı ve kendi istekleriyle akrabalarının yanlarına yerleştikleri öğrenildi. Yamadı köyündeki hastanede tedavi gören 8 hasta ve yaralı da, güvenlik nedeniyle Hatay'a getirildi.


#Kızıldağ
#Kesep
#Esad rejimi
8 yıl önce
default-profile-img