|

Kızım Kudüs’ün sesi olsun

Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran’da Türkiye’ye dönmek için gittiği havalimanında İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan Ebru Özkan’ın ailesi bugün yapılacak mahkemeden iyi bir haber bekliyor. Kızının bir Kudüs aşığı olduğunu anlatan anne Ayten Özkan, “Dilerim Rabbim’den kızım Filistin’in sesi olur, Kudüs’ün sesi olur, Mescid-i Aksa’nın sesi olur” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2018 Pazar
Güncelleme: 01:44 - 1/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Ebru Özkan
Ebru Özkan

Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için gittiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan 27 yaşındaki Ebru Özkan'ın ailesi ve yakınları, duruma tepki gösteriyor. Kızına haksızlık yapıldığını ve haksız yere İsrail'de gözaltında tutulduğunu söyleyen Ebru Özkan'ın annesi Ayten Özkan, kızının tam bir Kudüs sevdalısı olduğunu anlattı.

BİZ ASLA KORKMAYIZ

Kızıyla 19 gündür telefonla dahi görüşemediğini kaydeden Özkan, şunları anlattı: "Bu çok kötü bir şey ama Allah öyle bir güç veriyor ki... Bir de kızımı düşündüğüm zaman kendi kendime diyorum ki 'Bencil olma' Yani ne anneler var, 5 yaşındaki çocuğunu çekip götürüyorlar. Onlar da anne, sadece ben değilim. Yine ben kendi halime şükrediyorum gerçekten. En'am suresi 32. ayette Rabbim buyuruyor; 'Dünya hayatı bir oyundan ibarettir, salih amel işlemedikçe, güzel şeyler yapmadıkça imana erişemezsiniz' İnşallah benim kızım da o imana erişmiştir. Dünyanın kanunu bu... Bunlar bununla mı bizi korkutuyorlar? Biz asla korkmayız."


BU DA KIZIMIN SINAVI

Özkan, eninde sonunda kızının yanına geleceğinden umutlu olduğunu dile getirerek, "Bu da benim kızımın bir sınavı... Her an bir imtihan içindeyiz. İnşallah hakkıyla da bu sınavdan çıkar, çıkacağına da eminim. Dilerim Rabbim'den kızım Filistin'in sesi olur, Kudüs'ün sesi olur, Mescid-i Aksa'nın sesi olur. O bağrı yanık anaların sesi olur" ifadelerini kullandı.

YILDIRMA POLİTİKASI YAPIYORLAR

Özkan'ın kız kardeşi Elif Özkan da ablasının Kudüs'e sadece gezme ve ibadet amaçlı gittiğini söyledi. Ablasının gözaltına alındıktan sonra 4 kez mahkemeye çıkarıldığını ve "İsrail'in güvenliğini tehdit" ve "terör örgütüyle bağlantı" şeklinde belgesi ve delili olmayan suçlarla suçlandığını belirten Özkan, "Ablama karşı tamamen yıldırma politikası ve psikolojik baskı yapıldığını düşünüyorum" diye konuştu. Ablasının bugün mahkemeye çıkacağını hatırlatan Özkan, "Biz de bunun öncesinde bugün saat 16.30'da Galatasaray Lisesi önünde ablam için bir eylem, basın açıklaması düzenleyeceğiz. Herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

#Ebru Özkan
6 yıl önce