|

KKTC suya kavuşuyor

KKTC’ye yılda 75 milyon metreküp su iletecek ve 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan proje kapsamındaki çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 22:20 - 1/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi'nde sona gelindiğini, bu durumun ise herkes gibi kendisini de heyecanlandırdığını belirterek, 40 yılı aşkın süredir yaşanan KKTC'deki su sorununun artık tarih olacağını dile getirdi. Projenin son aşaması olan 80 kilometrelik deniz geçişi kısmında montajın tamamlanması için 10 kilometreden daha az bir boru döşeme işlemi kaldığını ifade eden Gökçekuş, “Artık an meselesi, kısa süre içinde rüya gerçekleşiyor” dedi.



GÜCE SAHİP OLACAK


Projenin tamamlanması ile KKTC'nin 50 yıl boyunca su sorunun rafa kalkacağını söyleyen Gökçekuş şöyle devam etti: “Ayrıca Türkiye'ye de bu tür projelerde liderlik görevi verecek ve çok büyük prestij kazanmasını sağlayacaktır. Su hayattır, su her zaman önemliydi ancak önümüzdeki on yıllarda önemi daha da artacaktır. Çünkü dünya nüfusu hızla artarken su kaynakları doğan ihtiyaca paralel yönde artmamakta, aksine kirlettiğimiz su kaynakları elden çıktığından her geçen gün azalmaktadır. Enerji kaynakları gibi suyun alternatifi yoktur. 21. yy'da suya sahip olan ülkeler hem ekonomik refah düzeylerini artıracak hem de diğer ülkelere bağımlı olmadan yaşayabilecektir.”


#Hüseyin Gökçekuş
#kktc
#su projesi
9 yıl önce