|

K.Maraşlı STK’lardan evet desteği

Kahramanmaraş'ta 151 sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Kahramanmaraş Sivil Toplum Platformu, 17 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin referandurumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 00:50 - 17/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
K.Maraşlı STK’lardan evet desteği
K.Maraşlı STK’lardan evet desteği

Kahramanmaraş'ta 151 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Kahramanmaraş Sivil Toplum Platformu, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda 'Evet' oyu kullanacakları açıklamasını yaptı. Sivil toplum kuruluşları adına konuşan platformu sözcüsü Avukat Yusuf Bülbül, güçlü, istikrarlı, her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye için platform olarak 'Evet' diyeceklerini vurguladı.



'TÜRKİYE KRİTİK GÜNLERDEN GEÇİYOR'


Sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı yapan Kahramanmaraş platformu sözcüsü Yusuf Bülbül, “Türkiye çok kritik, çok zor günlerden geçiyor. Türkiye'nin artık bu darbe anayasalarından kurtulması gerekiyor. Bizler biliyoruz ki, güçlü, istikrarlı ve her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye'ye, karşı olan tüm Türkiye düşmanları el ele ve işbirliği içinde yeni Anayasaya hayır diyorlar. İşte onlar hayır dediği için biz Evet diyoruz, Evet diyeceğiz” diye konuştu.



Ülkenin 93 yıldır parlamenter sistemle yönetildiğini ve bu 93 yılda 65 iktidarın değiştiğini kaydeden Bülbül, “Yıllardır Türkiye'ye ayak bağı olan bu askeri, bürokratik ve yargısal vesayetten kurtulmak için, yeni düzenlemeler bize büyük bir şans sunuyor. Güçlü, istikrarlı, her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye'ye için güçlü bir 'evet' diyeceğiz” ifadelerini kullandı.





ŞEHİR AÇILIŞA HAZIR


Toplantıda, “Cumhurbaşkanımızı Kahramanmaraş'ta en iyi şekilde ağırlayacağız” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği toplu açılış töreni ve miting için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.


#Kahramanmaraş
#STK
#Anayasa referandumu
7 yıl önce