|

Kobani ihanetinde 5 polise ihraç

Kobani olayları sırasında Plaka Tanıma Sistemi'ni devre dışı bıraktıkları ortaya çıkan 5 polis memuru meslekten ihraç edildi. Polislerin, 'siyasi partilere destek verdikleri ve siyasi eylemlerin içinde bulundukları' belirtildi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 21:38 - 27/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Şanlıurfa'da terörle mücadeleyi sekteye uğratmak için paralel yapıyla işbirliği yapan polis memurları ihraç edildi. Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları T.P., T.B., M.U., Ö.G. ve K.K. isimli polislerin, Kobani olayları nedeniyle kentte yaşanan gerginlik sırasında Plaka Tanıma Sistemi (PTS) uygulamasını devre dışı bıraktıkları belirtildi. Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğün'ün erişimlerini de engelledikleri iddiasıyla haklarında idari soruşturma açılan polis memurları, geçtiğimiz ocak ayında açığa alındı. 8 aydır açıkta olan polis memurlarının haklarında açılan adli ve idari soruşturma sonunda ihraç edilmesi kararlaştırıldı. “Siyasi parti yararına siyasal eylemlerde bulunmak” suçunu işleyen polislerin kurumla ilişiği kesildi.



Abilerinden talimat aldılar

Şanlıurfa'da şehit edilen polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın cenaze töreninde konuşan Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, plaka tanıma sisteminin, "abilerinden alınan talimatla" kapatıldığını söylemişti.







Evime geldiler


Gazeteci Yazar Hüseyin Gülerce, Beyaz TV'de katıldığı programda paralel yapının planlarını anlattı. Gülerce, şu açıklamaları yaptı: “Beni ikna etmek için cemaatteki üst düzey iki yetkili evime geldi. 'Erdoğan 30 Mart'taki yerel seçimleri göremeyecek. Çünkü ya akıl hastanesine kapatılacak ya da intihar edecek' dedi. Ben hayretler içerisindeyim. Bu gazetelerde ve televizyonlarda yer almadı. Diyorum ki: 'Tayyip Erdoğan gibi birisi namazlı niyazlı, imam hatip mezunu neden intihar etsin?' Onlar da 'Çünkü çok gizli çekilmiş videolar var' dediler. 'Bu gizli çekimleri kim yapıyor?' dedim. Ağzından kaçırdı; '40 koruma polisinin 25'i bizim arkadaşımız' dedi. Şimdi tabi bunu inkar edeceklerdir. Yalan söylüyorsam Allah beni kahretsin. Cemaat cumhurbaşkanlığı korumalarına bile adamlarını yerleştirmiş, tek amaçları Erdoğan'ı bitirmek.”


#Hüseyin Gülerce
#Plaka Tanıma Sistemi
#Eyüp Pınarbaşı
9 yıl önce