|

Kocamı siz öldürdünüz

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki ana davayı birçok siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri takip etti. Duruşmaya katılanlar aralarında Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz'ın ailesinin de olduğu şehit yakınları ile gazilere destek oldu. Cambaz'ın eşi Semra Cambaz da, sanıklara isyan etti: "Benim kocamı öldürdünüz. Şerefsizsiniz."

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 15:59 - 25/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Şehit Cambaz'ın eşi Semra Cambaz
Şehit Cambaz'ın eşi Semra Cambaz

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında teröristbaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9’u firari 15’i tutuklu 24 sanığın yargılandığı İstanbul’daki “ana darbe davası”nı, birçok siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri takip etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı, duruşma salonu önünde yaptığı açıklamada, diğer partilerin üyelerinin de darbe davalarını takip etmeleri gerektiğini söyledi. Darbenin bütün millete yapıldığını hatırlatan Kavakcı, “Diğer partileri de davet ediyoruz. Çünkü bu darbe hepimize yapıldı. Hayatlarını feda eden genç, yaşlı, kadın, erkek, şanlı şehitlerimiz var. Biz onlar için buradayız” dedi.

MİLLET BU DAVALARA MÜDAHİLDİR

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da “15 Temmuz, bu toprakların görmüş olduğu en hain girişimlerden bir tanesiydi. Milletimize yönelik en büyük tecavüzlerden bir tanesiydi. Vatanımızın, milletimizin ve ülkemizin karşılaştığı alçakça bir girişimdi. Milletimizin, kendisini korusun diye emanet ettiği silahları milletine çeviren, tankları milletin üzerinden geçiren, uçakları kendi Meclisini bombalayanların yaptığı bir girişimdi. Bir anlamda bu topraklar, birçok darbe gördü, ancak bu kadar alçakçasını görmemişti. O yüzden milletimiz, bu davaların müdahilidir” dedi.

İMAM HATİPLİLER VAZGEÇMEYECEK

15 Temmuz davalarının sahipsiz olmadığını göstermek için, ihanet şebekesine moral olacak, umut olacak bir gelişmeye, gevşekliğe meydan bırakmamak için de mutlaka burada olacaklarını söyleyen ÖNDER Gençlik Komisyonu Başkanı Abdullah Ceylan, “Aziz milletimizin hiç şüphesi olmasın, imam hatipli gençler olarak burada aklımızla oynanmasına, darbecilerin cezadan kurtulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. İmam hatip gençliği buradadır ve 15 Temmuz davaları sahipsiz değildir” şeklinde konuştu.

Şehidimizin eşi isyan etti

Kurmay Albay Ahmet Gümüş’ün çapraz sorgusunda “Darbe girişimiyle ilişkim yok, darbe girişiminde yer almadım” şeklindeki yalanlarına dayanamayan Yeni Şafak Foto Muhabiri Şehit Mustafa Cambaz’ın eşi Semra Cambaz isyan etti: Cambaz, “Aşağılık köpekler. Siz benim kocamı öldürdünüz. Ben yapmadım, orada yoktum, diyorsunuz. Hepiniz şerefsizsiniz. Hepiniz geberin.”


'Bunlar cani!'

Muğla’da, FETÖ’nün darbe teşebbüsünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın duruşmasında sanıklarının yalanlarını şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker’in babası Nihat Eker ortaya çıkardı. Sanıkların, darbe girişimi gecesi 00.00-02.00 saatleri arasında kendilerinden önce başka bir timin helikopterlerle bölgeye gelerek saldırıyı gerçekleştirdiklerini ve 2 polis memurunun o tim tarafından şehit edildiğini öne sürmesi, şehit babası Nihat Eker’in mahkemeye sunduğu otelin kamera kayıtları ile çürütüldü. Baba Nihat Eker, oğlunun şehit edildiği anı gösteren bazı otellere ait güvenlik kamerası görüntülerini mahkemeye sundu. Eker, şunları söyledi: “Bunların devlete, Cumhuriyete karşı kalkıştıkları belli. Özel yetiştirilmiş elemanları seçtiler. Bunların hepsi cani. Esas vampir kendileri. Kendilerini kahramanmış gibi göstermeye çalışıyorlar.”


Başkomisere 3 kez müebbet

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında emniyet içerisinde görev alan kriptoları ortaya çıkarmaya yönelik yürütülen çalışmalardan biri daha sonuçlandı. Darbecilere ait tanklara ve zırhlılara yol açılmasını sağlayan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amir Yardımcısı Çağlar Aydın ve Güvenlik Büro Amiri Murat Bağrık ile FETÖ imamı eczacı Habib Ertürk hakkında dava açan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay, soruşturmada yeni bir isme daha ulaştı. Savcılık, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye ekipler amiri Ömer Bahadır Gülseren’in de darbecilere yardım ettiğini belirledi. O gece görev yapan polis memurlarının ifadeleri ile Gülseren’in 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Ankara istikametine giden FETÖ’cülerin kullandığı askeri araçlara yol açtığı tespit edildi. Gülseren’in FETÖ’nün kripto mesajlaşma uygulaması ByLock kullanıcısı olduğu da ortaya çıktı. ByLock’u babasının adına kayıtlı 4 telefon hattına yükleyen Gülseren’in örgüte gönülden bağlı ‘şakirtlik’ seviyesinde olduğuna dikkat çekildi. Gülseren hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Onun yüzünden şehit oldular

Başkomiser Ömer Bahadır Gülseren’in Amir Çağlar Aydın’dan aldığı örgütsel emir doğrultusunda darbecilerin geçişi için Acıbadem istikametindeki Medeniyet Üniversitesi civarında yolu kapatan polis memurlarına ‘Bırakın abicim geçsin’ şeklinde yolların açılması talimatını verdiği ortaya çıkarıldı. Bu yolun açılmasıyla birlikte darbecilerin Acıbadem’de bulunan Türk Telekom binasını işgal ettikleri, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişinin şehit edilmesi ve çok sayıda yaralamaya neden olduğuna dikkat çekildi.

Ankara’da ağır darbe

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Ankara merkezli 24 ilde, 119 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. FETÖ’nün kapatılan okullarından görev yapan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Ankara merkezli operasyon kapsamında 24 ilde tamamı ByLock kullanıcısı 119 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar şüphelilerden 40’ının yakalandığı, diğer şüphelilerle ilgili arama işlemlerine devam edildiği öğrenildi.

#FETÖ
#15 Temmuz davaları
#Silivri
7 yıl önce