|

Kocatepe yerine Ahmet Hamdi Akseki Camii

Vefat eden devlet başkanları, önemli siyasetçiler ve komutanların cenaze törenleri “Kocatepe” yerine “Ahmet Hamdi Akseki Camii”nde yapılacak. Ankara'daki şehit cenazeleri için de benzer bir adım atılması gündemde.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:49 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Uygulama, 1 Mayıs'tan itibaren hayata geçirildi. Bu süreçte vefat eden emekli askerlerin cenazeleri Kocatepe Camii yerine Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde yapılan törenin ardından son yolculuklarına uğurlandı. Aynı uygulamanın şehit cenazeleri ve protokol cenazeleri için de yapılması planlanıyor.



GÜVENLİK HASSASİYETİ


Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde fiziki yetersizlikten dolayı henüz bu uygulamaya geçilemedi. Fiziki yeterlilik sağlandığı zaman şehit ve protokol cenazeleri artık Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde yapılacak. Kararda, güvenlik hassasiyetiyle birlikte, son dönemde bazı cenaze törenlerinde yaşanan tartışmalar ve Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin daha uygun konumu etkili oldu.



“ŞEHİTLER TEKBİRLE UĞURLANSIN”


Kocatepe Camii'nin şehrin merkezinde olması, cenaze törenleri öncesi ve sonrasında trafiğin kapatılması ve bundan kaynaklı yaşanan problemler bu karara yöneltti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hemen yanındaki Ahmet Hamdi Akseki Camii'ni üç yıl önce Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan hizmete açtı. Camide, cenaze namazlarında 30 bin kişi namaz kılabiliyor.


Bu adımla birlikte, resmi törenlerde Chopin'in “Cenaze Marşı” yerine Itri'nin “Tekbir”inin çalınması da yeniden gündeme geldi.



#Ahmet Hamdi Akseki Camii
#Kocatepe
8 yıl önce